Реставрират бившия френски девически колеж в Пловдив

Автор: Мария Морунова
Коментари (1)
08:31 / 28.06.2019
3039
Нов научен център с лаборатории ще има Техническият университет след края на реставрацията на една от сградите му. Тя се намира на ул. "Цанко Дюстабанов" 8 и е обявена за архитектурно-строителен паметник на културата през 1985 година. От 2009 година е паметник на урбанизма и културния пейзаж в историческата зона "Филипопол-Тримонциум-Пловдив". Сега сградата, позната още като френски девически колеж, ще бъде реставрирана и в нея ще бъде изграден нов научен център, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Ремонтът е на трети корпус и ще бъде изграден за център за компетентност по интелигентни мехатронни еко и енергоспестяващи технологии и системи. Обхваща два обекта, като основното въздействие ще бъде в трети корпус, където ще бъдат изградени 20 лабораторни помещения, зала за обучения, за конференции, помещения за научно-информационен център, ще бъде осигурено оборудване със съвременни средства и апаратура.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчани гневни на новите порти на Източната порта: Като в зат...
В Пловдив жена получи бяла роза - някои разчетоха това като злове...
Пловдивчанка за Централна поща: Огромното й постмодерно туловище ...
Община Пловдив дава близо 2 млн. лв. за контрольори за лечебните ...
Музеят на авиацията с вход свободен днес
Единственият булевард в Пловдив, по който не минават автобуси?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).