Решетки за психиатърката от Пловдив, одрала здраво Здравната каса

Автор: Георги Василев
Коментари (1)
17:34 / 05.12.2019
4584
Скандалната психиатърка Инна Бончева, която е обвинена от прокуратурата за измама и документно престъпление, с които ощетила Здравната каса с над половин милион лева, не иска в ареста и подаде жалба срещу определението на районния съд, с което ѝ беше наложена постоянна мярка "задържане под стража“, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Магистратите от окръжния съд не се смилиха над нея и я оставиха за постоянно в ареста.

Днес Бончева отново дойде в съдебната зала с медицинска маска и качулка, за да скрие лицето си от присъстващите медии. Тя беше ескортирана от няколко съдебни охранители.

Припомняме, че жената беше арестувана миналата сряда при съвместна акция на ДАНС и полицията. Според прокуратурата тя е въртяла схема със скъпоструващи лекарства за параноидна шизофрения - Бончева е създавала фалшиви документи (или такива с невярно съдържание), използвайки данните на пациенти, които уж са болни, вземала лекарствата чрез мулета и ги пласирала на черно. Освен това в кабинета на жената са били намерени и силиконови отпечатъци на печати на НЗОК, за което ѝ е повдигнато друго обвинение.

Според съда са налице и трите предпоставки за налагането на най-тежката мярка "задържане под стража“ - за престъплението се предвижда наказание "лишаване от свобода“, може да се направи обосновано предположение, че именно Бончева е причастна към престъпленията за които е обвинена и има реална опасност да се укрие или да извърши ново престъпление.

Поради тези причини тя беше изпратена обратно в следствения арест, където ще чака старта на съдебния процес срещу нея. Определението е окончателно.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (1)

Още по темата (6):
29.11.2019 Задържаната в Пловдив психиатърка проговори!
29.11.2019 Арестуваната за страшната схема докторица дойде в съда с качулка и
маска!
28.11.2019 Инна Бончева е арестуваната в Пловдив докторица!
28.11.2019 Ето как пловдивска психиатърка източи половин милион от Здравната каса
28.11.2019 В Пловдив обявиха подробности за грандиозната схема, с която е източвана Здравната каса
28.11.2019 В Пловдив разкриха голяма измама с НЗОК
Още новини от Новини от Пловдив:
Доброволец от "Пловдив 112" търси помощ за сина си
Кой е с предимство и защо?
Адвокат от Пловдив: Главчев не е селски кмет, за да подписва това...
Възрастна жена е била унижена в Пловдив от младеж
Митрополит Николай за Plovdiv24.bg: Злото в тоя живот се преумнож...
Деца боядисваха яйца в митрополитския храм в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).