Репортерка на Plovdiv24.bg влезе в колата на кандидат-кмета на "Тракия", той натисна газта и каза много интересни неща!

Автор: Диана Бикова
Коментари (6)
21:00 / 18.10.2019
11440
Как се промени "Тракия" за два управленски мандата - 8 години, показа в атрактивно видеоинтервю за Plovdiv24.bg Костадин Димитров. Той е кандидат за трети управленски мандат на района, издигнат от ГЕРБ. 

Димитров признава, че понякога се пита как той и екипът му са успели да свършат толкова много работа. "Успяхме да направим така, че всички проекти, които сме замислили, успяхме да лобираме за тях, да убеждаваме Общински съвет, кмет и да реализираме" - казва в интервюто той. 

В район "Тракия" са изградени над 15 км велоалеи. Лесопарк "Лаута" е обновен, с две детски площадки, 80 пейки, главната алея е осветена, с камери. Бул. "Санкт Петербург" от страната на "Тракия" е асфалтиран, гладък.

Озеленяването в района е изключително по идея на Костадин Димитров - всеки кът, всеки храст, всяко дърво са били консултирани с него. 

"Тракия" не е спалнята на Пловдив, той е район, претърпял развитие от добро към по-добро" - казва Димитров и споделя, че се радва, че е част от хората, които са дали принос към това развитие.

Пет микрорайона са тотално преобразени. В изтичащия мандат е построена първата от 30 г. детска ясла - "Приказка". Днес "Тракия" е модерен, съвременен, европейски жилищен район.

"Тракия" е място, което привлича много млади хора да търсят жилища. Костадин Димитров смята, че в следващите години ще може да се построят поне още две детски заведения, да се подобри спортната база в района. 

Един от приоритетите в следващия мандат на Костадин Димитров е да се наложи добрата практика за изграждане на модерните детски площадки. 

Децентрализацията на културата е емблематична и пример за това е народният събор, който, ако продължи да се провежда, ще стигне по масовост най-големите събори в България, казва Димитров. В интервюто се разказва как е преминал процеса за саниране на панелните блокове в района. 

Костадин Димитров е убеден, че ще даде всичко от себе си по време на следващото управление и заявява готовност да удвои силите за подобряване на живота в район "Тракия".

Цялото интервю - гледайте във видеото!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (6)

Още по темата (787):
07.02.2022 Беляшки се върна в община Пловдив
03.02.2022 Мирослав Беляшки: Не сме се карали с кмета, но ми е болно, че нещата не
вървят!
03.02.2022 Ексклузивно: Зико изгони началника на отдел "Канцелария на кмета и
протокол"!
09.12.2021 Съдът отхвърли жалбата срещу избора на Виктория Михайлова за кмет на
Калояново
25.11.2021 Мнение: Зико вече изцяло владее община Пловдив, заобиколен от послушковци
25.11.2021 Славчо Атанасов към Зико: Прекалено наведената поза в политиката не върши работа
Още новини от Новини от Пловдив:
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...
Починала е пловдивчанката, чиято история разчувства мнозина
Млада двойка не хареса живота в Пловдив, осъществиха мечтата си з...
5 места в Пловдив без вода
1/4 от "Рогошко шосе" е почти готова, за повече няма пари


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).