Ремонтират зала "Съединение“ в Историческия музей в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:35 / 23.09.2017
2768
Ремонтът в централната зала на музея е след спечелен проект пред Министерството на културата и одобрение от Националния институт за недвижимо културно наследство. Средствата, които предоставя министерството са 27 хиляди и 500 лева, а пловдивският музей дофинансира ремонта с четири хиляди лева. Ще се подмени стъклената част на тавана. Оберлихтът е правен преди 80 години и част от стъклата са пукнати.

Стефан Шивачев - директор на Историческия музей в Пловдив:

"Този проект практически ще смени старите армирани стъкла с нови, поликарбонатни плоскости, като се слагат два слоя - първият слой е за топлоизолация, а вторият има UV защита, има и защита против градушки."

Ремонтът на оберлихта трябва да приключи до средата на октомври. Въпреки че в залата преди 10 години е правен основен ремонт, по стените отново има пукнатини, но според директора на музея те не са опасни.

Стефан Шивачев - директор на Историческия музей в Пловдив:

"Когато запълнихме тези пукнатини, половин година след това те отново се появиха и за да се премахнат, трябва да се пипа конструкцията на сградата, което първо е изключително скъпо."

Предвидено е в Историческия музей през 2019-а година да се провеждат голяма част от събитията по повод Европейската столица на културата.

Източник: БНТ


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).