Рекорден брой зрители посетиха опера на открито в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
15:14 / 31.07.2016
5413
Рекорден брой зрители посетиха третото издание на фестивала ОPERA OPEN в Пловдив. Тази година летният музикален форум привлече и хиляди гости от чужбина. Градът, избран за Европейска столица на културата през 2019 година, отдавна е водеща дестинация за исторически и културен туризъм. Туроператорите вече включват в пакетите си и програмата на оперната трупа.

12-те заглавия от афиша на лятното издание на фестивала ОPERA OPEN са посетили близо 20 хиляди души.

Различна и смела, така пък меломаните определят програмата на форума - както любими оперни заглавия, така и модернистични спектакли, балетни постановки и оперети. А голяма част от зрителите са привлечени и от солистите на Арена Ди Верона, Ла Скала и Метрополитън, които гостуваха в Пловдив.

Туристите, дошли за спектаклите на операта, остават в Пловдив поне два - три дни. Това веднага се отразява и на приходите от нощувки - отчитат хотелиерите в града. В дните със спектакли, често няма свободни места за настаняване в близост до Античния театър.

Програмата на есенното издание на Опера оупън присъства в пакетните предложения на много от туроператорите в града. И голяма част от билетите вече са продадени.


Източник: БНТ

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
От ЕВН са изпратили заявление за нови цени на парното в Пловдив
"Мис България - Пловдив" 2024 е свикнала с нощните смени, работи ...
Руснака е в тежко състояние, опериран е по спешност в Пловдив
Майката на оцелялата от катастрофата на "Руски": Стана чудo!
Обилни валежи в Пловдив за сряда
Костадинов: За Пловдив нашата цел са 3 мандата


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).