Рекорден брой неадекватни шофьори попаднаха в арестите на пловдивската полиция

Автор: Георги Василев
Коментари (9)
14:29 / 10.08.2020
18412
Шестима шофьори са установени и задържани за шофиране в нетрезво състояние на територията на област Пловдив на 9 август. Друг техен колега попадна в ареста, тъй като шофирал след като книжката му била отнета, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

При проверка на лек автомобил "Форд“, извършена на улица "Петър Богдан“ в Раковски, служители на местното районно установили, че 27-годишният водач управлява превозното средство след употреба на упойващи вещества. Полевият тест реагирал положително на амфетамин и марихуана. Пловдивчанинът, шофирал автомобила, е задържан за срок до 24 часа.

В ареста на Първо РУ са задържани двама пловдивчани – 36- годишен мъж, управлявал лек автомобил "Опел Мерива“ бил спрян на улица "Славееви гори“ в Пловдив , а техническото средство отчело употреба на алкохол -1,92 промила. В хода на работа е установено, че лицето има и предишни криминални прояви.

Другото бързо производство за шофиране след употреба на алкохол е започнато срещу 43-годишен мъж, шофирал в нетрезво състояние лек автомобил "Фолксваген“. При него дрегерът отчел 1,66 промила.

За срок до 24 часа в ареста на Трето РУ е задържан 19- годишен младеж от Пловдив, който шофирал под въздействие на упойващи вещества. В хода на проверка е установено, че момчето е употребило кокаин, а при претърсване от "БМВ“-то му е иззет още 1 грам от същия наркотик. Започнато е бързо производство.

В районното управление в Асеновград са започнати две бързи производства за шофиране след употреба на алкохол. Около 22,30ч. на 9 август полицейски патрул спрял за проверка лек автомобил "Дачия“, чужда собственост, а по надлежния ред било установено, че 45 годишен водач шофира превозното средство в нетрезво състояние. Отчетената алкохолна концентрация е 1,2 промила.

Още един 22- годишен млад мъж, управлявал чуждо МПС е задържан да шофира с 1,90 промила. Водачът на лек автомобил "Мерцедес“ бил спрян на бул. "Стоян Джансъзов“ в Асеновград.

Междувременно техни коелги униформени от РУ Асеновград са задържали за престъпления на пътя трима местни жители. При полицейска проверка на кръстовището на улица "Атанас Мишев“ и "Росица“ служителите на реда установили, че неправоспособен водач управлява МПС чужда собственост. 35- годишният мъж зад волана бил без свидетелство за управление  на МПС, поради изтърпяване на  едногодишно наказание, наложено по административен ред за същото деяние. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл. 343в ал. 2 от НК.

Друг 35- годишен мъж от село Йоаким Груево е задържан при проверка на улица "Антим I“ в населеното място. Униформени от РУ Стамболийски установили, че водачът, управлява лек автомобил "Мерцедес“ чужда собственост и шофира след употреба на алкохол. Полевият тест отчел, 1,61 промила.

Виж коментарите (9)
Още новини от Новини от Пловдив:
"Бий чорбата по главата" ехтя по Главната на Пловдив
Почерня от полиция край булевард "Източен" в Пловдив
Дама: Тези двамата май си мериха инструментите - на кого е по-мал...
Последна информация за разпространението на коклюш в Пловдив и ре...
БСП Пловдив: Социализмът означава безплатно образование и здравео...
Шофьор: Отнемане на книжките на всички, които смятат, че синият е...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).