Реализират социален проект за 2.8 млн. лв. в Пловдив

Автор: Диана Бикова
Коментари (0)
11:41 / 03.06.2021
3221
В заседателната зала на Дома на Културата "Борис Христов" се проведе пресконференция, на която бяха представени целите и основните дейности по проект "Патронажна грижа плюс в Община Пловдив", реализиран с подкрепата на ОП "Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г., съфинансиран от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд. Участваха зам.-кметът по социална политика Георги Титюков, директорът на дирекция "Социална политика" Веселина Ботева, ръководителят на проекта Лилия Кючукова и Нина Христова, предаде репортер на Plovdiv24.bg

"Това е страхотен за град Пловдив проект, стойността му е над 2.8 млн. лв. и е с продължителност 2 години", отбеляза зам.-кметът Титюков. 

Директорът на дирекция "Социална политика" Веселина Ботева изказа благодарност към община Пловдив за това, че е сред първите, които са спечелили този проект. В Пловдив се реализират 52 социални услуги, делегирана държавна дейност. Обхванати са близо 1400 потребители и 620 служители, което е огромен ресурс хора. "Миналата година в разгара на ковид пандемията не затворихме нито една социална услуга, въпреки трудностите и желанието ни да затворим с цел да запазим живота и здравето на хората. Благодаря на всички, ще направим всичко възможно до края на проекта да ги подкрепяме", каза Ботева.

Ръководителят на проекта Лилия Кючукова презентира целите и дейността на проекта. Преки участници в проекта разказаха за работата си проекта си.

Запис от пресконференцията може да гледате в прикаченото видео!

Plovdiv24.bg излъчи на живо брифинга. Ако желаете да бъдете уведомени при бъдещи излъчвания на живо, абонирайте се за нашия канал в Youtube Plovdiv24.bg или ни последвайте във Фейсбук: Plovdiv24.bg новини.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Порой се изля над Пловдив
Предупредиха жителите на район в Пловдив заради този мъж
Безплатна "синя зона" в Пловдив
Пловдивчанин измина 200 км, за да вземе инвалидната си количка
Тихомълком пуснаха новоасфалтираната улица "Д-р Георги Странски" ...
Изненади в листата на ГЕРБ - Пловдив за изборите на 9 юни


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).