Разследват пловдивчанин, отправял закани за убийство на Бойко Борисов и случайни хора

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
11:49 / 12.11.2009
1549
Районна прокуратура - Пловдив внесе обвинителен акт в Районния съд срещу Б. Бозов от Пловдив за извършени от него две закани с убийство, държане на огнестрелно оръжие без надлежно разрешение и хулиганство, което по своето съдържание се отличава с изключителна дързост.

На 3 август, в близост до училище "Райна Княгиня" в Пловдив Бозов безпричинно извадил притежавания от него газов пистолет, насочил го към намиращите се наблизо двама граждани и се провикнал "Аз стрелям", "Аз убивам" и "Сега ще стрелям по вас", пораждайки у тях чувство на страх и впечатление, че е в състояние да изпълни заканите си.

Единият от пострадалите успял да сигнализира органите на ІІІ РУ на МВР, които се отзовали, обезвредили Бозов и го отвели в полицейското управление. Установено било, че Бозов е демонтирал муфата-стеснение на пистолета, непозволяваща изстрелване на твърди тела, вследствие на което пистолетът бил приведен в състояние да действа като огнестрелно оръжие при стрелба с патрони, снарядени с твърди тела.

На 16 септември Бозов позвънил от мобилния си телефон на единния европейски номер 112 и без да се представи, съобщил "Винаги мога да убия Бойко Борисов, защото съм...". Обаждането било регистрирано по електронен път в Националната система за спешни повиквания 112, която позволява и локализация на адреса на обаждането.

Виж коментарите (3)

Още по темата (1):
08.12.2009 С условна присъда се размина мъжът, заплашил премиера с убийство
Още новини от Новини от Пловдив:
Пълен обрат със сервиза и недоволната клиентка!
Пловдивски учен с рекорден брой награди "Питагор"
В Пловдив казват кога е подходящият момент да имаме дете
Пригответе си поне 60 лева, ако искате да ги гледате на живо в Пл...
Луксозен хотел си направи незаконен паркинг в сърцето на Пловдив
Почина Христо Баев


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).