Разследване на Plovdiv24.bg: Какво се случва в Спортното училище?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
18:00 / 06.12.2012
5897
Какво се случва със Спортното училище в Пловдив, защо днес запечатаха залите, питат на имейла на Plovdiv24.bg разтревожени родители. Репортер на сайта се опита да стигне до същността на проблема. Ето какво написа наша читателка:

Добър ден! Бих искала да ви помоля да разгледате случая с пловдивското спортно училище "Васил Левски". Пиша ви по повод условията в спортните зали на училището. Бих казала само и единствено трагедия! Всяка година едни от най-добрите ни спортисти, надеждата на България, са изправени пред преодоляване на ужасни условия. Всяка година, когато стане студено и падне сняг, с повечето зали на училището все още няма парно и топла вода, а като за капак тази година няма и ток! Днес в 10:50 дойдоха хора от РЗИ, придружени с полиция, да ни уведомят, че имаме 10 минути да напуснем залата, защото я затварят. Не стига, че надеждите на България досега тренираха с 1 тренировка на ден по-малко заради спрелия ток, къпаха се със студена вода след тренировки, тренираха усърдно в студа, а сега какво става - вече нямат и зала, в която да се тренира. 

Това е срамота да се прекъсва умишлено желанието на тези спортисти да тренират и да се развиват. Просто нямам думи как може да се случва такова нещо! Искрено ви моля да разгледате случая по темата и ако може да се стигне до разрешаване на проблема,  ще съм много доволна.

"Всички зали на училището са затворени, защото в тях няма отопление и вода заради неплатени сметки. Оптималната температура за децата трябва да е 22 градуса, а в момента тя е много по-ниска. Една част от родителите са съгласни децата им да тренират дори при тези условия, друга част обаче е категорично против да се провеждат занимания при тези ниски температури. Ние спазваме нормативните изисквания и затова днес инспектори запечатаха всички зали на Спортното училище", заяви специално за нашия сайт шефката на РЗИ-Пловдив Ваня Танчева-Манчева.

За да е по-обективна и пълна информацията, потърсихме за коментар лично кмета на Пловдив Иван Тотев, който бе категоричен:

"Община Пловдив изчиства старите задължения, които са със задна дата, като за целта сме дали 400 000 лв. Спортните клубове обаче, които работят там и ползват залите, трябва да намерят начин да си поемат текущите разходи оттук нататък. Това може да стане с по-добро управление и мениджмънт. Те получават субсидии и от федерациите, и от общината. При това положение няма как ние хем да им даваме безвъзмездно залите, хем да им плащаме сметките. Те трябва да дадат гаранция, че за в бъдеще сами ще си плащат сметките. 

Общината безвъзмездно е предоставила залите на тези клубове, затова те трябва да си поемат плащането на тока и водата. Моделът е подобен на този с едно общинско жилище например - даваме го на наемателя, но не ние плащаме сметките. Спортните клубове просто трябва да дадат гаранции, че ще си плащат тока и водата".

Виж коментарите (6)

Още по темата (32):
02.07.2015 Спортното училище в Пловдив отново в девета глуха
31.07.2014 Министър в оставка инспектира ремонта на Спортното училище в
Пловдив
31.07.2014 Мариана Георгиева идва в Пловдив
30.07.2014 Даряват сградите на Спортното училище на държавата
30.07.2014 Мариана Георгиева идва в Пловдив заради Спортното училище
25.07.2014 Министър в оставка идва на инспекция в Спортното училище в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Катастрофа между три коли в Пловдив, на място има линейка
Кметът на Пловдив: Няма как да не ти трепне отвътре, рукне ли род...
Брокери: Хора с добри финансови възможности сменят апартамента си...
Разследват имотни измами, свързани с бившия полицай, осъден за уб...
Голям успех за ученици от училище "Вапцаров"
Шофьорка: Стойте далеч от това място!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).