Разрешиха 2 милиона лева вътрешен заем за заплати на общинарите

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
11:23 / 26.11.2009
1969
Няма опасност общинските служители да закъсат със заплатите след взетото днес решение на Общинския съвет да позволи на кмета Славчо Атанасов да тегли вътрешен заем в размер до 2 милиона лева, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Както вече информирахме читателите си, парите ще бъдат взети от набирателна сметка, в която са внесени депозити и гаранции за изпълнението и качеството на обществени поръчки. Към момента в тази сметка са над 6 270 000 лева, най-ранните връщания от нея биха се случили едва към месец март следващата година, увери главният финансист Наталия Делчева. "Действително ще се нуждаем от този заем, макар и в по-малък размер, за да не останат общинарите без заплати", обясни тя.

Съветниците от ГЕРБ в лицето на Даниела Йотова и Дани Каназирева се усъмниха в законосъобразността на поисканото вземане, защото ще се теглят пари от набирателна сметка с чужди средства. Повечето от съветниците обаче приеха предложените от кмета и неговата администрация аргументи - още повече, че подобни вътрешни заеми са били редовна практика и в дейността на предишните пловдивски градоначалници, които обаче само са подписвали заповед, без да се налага да искат разрешение от Общинския съвет.

Виж коментарите (6)
Още новини от Новини от Пловдив:
Инцидент в северната част на Пловдив!
Страхлив съдия се направи на Властелинът на пръстените
Затварят улици в Пловдив заради шествието на феновете на Ботев
Ясен е и третият хедлайнер на Hills of Rock
Оповестиха скандални схеми, по които ни "работят" от КАТ
Забравете за някои автобуси в късните часове, промените ще са фак...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).