Разпознаха ученика, който удари жестоко осмокласник в Пловдив

Автор: Цвети Тончева
Коментари (2)
17:19 / 30.09.2021
9168
Бивши и настоящи ученици от
ПГ по битова техника:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Идентифициран е ученикът, който удари жестоко осмокласник от Професионалната гимназия по битова техника в Пловдив. Това съобщи за Plovdiv24.bg Антоанета Кръстанова, началник на РУО Пловдив. Директорът на училището е информирал за проявената агресия образователния инспекторат в Пловдив. От своя страна от РУО вече са изпратили писмо и до Министерството на образованието.

Момчето, което е ударило с юмрук осмокласника, е в 10-и клас и е разпознато от свидетели на инцидента. Засега обаче името му се пази, за да се потвърди официално тази информация. С него ще бъдат проведени разговори от независими психолози. Регионалното управление по образование на този етап няма да се намесва и няма да прави проверка, а ще остави в училището сами да намерят изход от ситуацията, с цел да се пресекат бъдещи такива инциденти, каза още Кръстанова.

Тя информира, че до момента няма сигнал, който да е подаден от родителите, но въпреки това всички институции са в готовност да вземат отношение – Детска педагогическа стая и Полиция, както и Комисия за борба с противообществените прояви при малолетни и непълнолетни.

Учителите от гимназията твърдят, че момчето не е агресивно по принцип, няма и други такива прояви. Ще се изяснява как се е стигнало до инцидента.

В училището ще бъде проведен и спешен педагогически съвет, както и ученически съвет, за да се реши какво да е наказанието за десетокласника, проявил агресия спрямо по-малкия ученик, който е нов в това училище.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (2)

Още по темата (2):
30.09.2021 Говори директорката на училището в Пловдив, чийто ученик бе бит
30.09.2021 Пребиха ученик в двора на пловдивско училище, говорил с глас на
обратен!
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).