Размислите на един пловдивчанин за спирането и паркирането в града

Автор: Мариана Панчева
Коментари (19)
08:00 / 23.05.2016
17221
Пловдивчанин изпрати емоционално писмо в редакцията на Plovdiv24.bg, изпълнено в размисли и въпроси за спирането и паркирането в града. 

"Пиша ви по два въпроса, които знам, че вие най-успешно ще зададете към съответните отговорни органи. Извинявам се за това, че ще бъда многословен, но искам да бъда добре разбран.

Както всички знаем паркирането и спирането по цялото протежение на бул. "Цар Борис III Обединител" е забранено със съответната вертикална пътна маркировка - знак В27. Моят въпрос е провокиран както от този факт, така и от новина, публикувана на вашия сайт за свада и физическа разправа между двама шофьори - на градски транспорт и лека кола спряла на спирка. 

Питането ми е следното: Когато някой иска да спре за няколко секунди, за да може да слезе пътник от колата и след това той да продължи, къде е възможно да стане това? Питането е за бул. "Цар Борис III Обединител", но предполагам важи и за много други. 

В момента не мога да цитирам точно закона, но доколкото помня спирането и престоят не са забранени на спирките от градски транспорт, стига това да е направено така, че да не се пречи. Сами разбирате, че терминът "да не се пречи" всеки (шофьор на градски транспорт, шофьор на автомобил и контролните органи) го разбира по различен начин. Затова е и моето питане - в коя част на спирките спирането няма да пречи?

Силно подозирам, че независимо какво ви отговорят отговорните органи пак ще има кой да ти направи проблем, независимо колко непречещо си спрял.

Второто ми запитване е свързано с непрекъснато спиране и паркиране на автомобили на бул. "България" веднага след кръговото на панаира в посока Пазарджик. Там има няколко магазина и клон на банка. 

Разбирам, че хората искат да си свършат някаква работа набързо, но това не ги оправдава. Пуснатите аварийни светлини също не ги оправдава нито им дава право да спират/паркират там. Непрекъснато създават предпоставки за ПТП и само по щастлива случайност все още някой не е умрял заради тях. Всеки знае, че в кварталът срещу Военна болница, ако паркираш неправилно, колата ти ще бъде вдигната до 10-ина минути. Защо там може, а на бул. "България" не може да вдигат?

Аз знам отговора: "Защото наказателният паркинг е много близо до този квартал, за който говоря и затова те въртят само там и отчитат дейност." Въпреки това искам да чуя какво оправдание ще измисли някой от общината за това очевадно бездействие.

На кръговото на панаира има много камери. Много ще се учудя, ако въпросните спиращи/паркиращи/ не са заснети! И въпреки това никой не взима отношение по въпроса.

Имам и въпроси от рода на: Защо някой като мен трябва да пита, за да може друг, на който му плащат да си върши работата, чак тогава да се сети да я свърши? Защо, ако след моите въпроси някой все пак вземе отношение, то ще е от ден до пладне и пак ще се върнем на старото дередже. И т.н. и т.н. Но на тези въпроси не търсете отговор. Ние си го знаем."

Виж коментарите (19)
Още новини от Новини от Пловдив:
Богата културна програма, кебапчета и бира в парк "Лаута"
МВР министърът: Какво има да се коментира? Не виждате ли останкит...
Пловдив е един от най-големите доставчици на хранителни стоки
Британски студент, убил моторист, прояви претенции в Пловдив
Вижте как осъмна лобното място на Кристиан и Теодора на бул. "Рус...
Любимци на публиката идват в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).