Разкриват допълнителни паралелки в СОУ "Пейо Яворов"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:18 / 28.06.2016
5450
Бивши и настоящи ученици от
СОУ "П. Кр. Яворов":
виж още
Бивши и настоящи студенти от
ПУ "Паисий Хилендарски":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
СОУ "Пейо Яворов" разкрива допълнителни паралелки за следващата учебна година в начален курс. Това обяви директорът на училището Сашка Кръстева. Тя допълни, че в училището от 7 години насам има начален курс на обучение, като паралелките бяха по 3 във всеки клас, само, че от есента 4-ти клас вече ще има 4-та паралелка. Причината е напливът родителите да преместят и запишат децата си в място, което наистина се утвърждава като център за отлично възпитание и обучение на малчуганите в първите им школски стъпки в живота. При нужда ще се направят и допълнителни паралелки и за другите класове, категорични са от СОУ "Пейо Яворов".

Класен ръководител на новата паралелка 4-ти клас ще бъде младата учителка Донка Денизова, която в момента е и докторант в ПУ "Паисий Хилендарски" , където след време ще защити и докторска степен на тема "Управление на образованието". Това неминуемо ще окаже още по-голямо влияние върху начина на преподаване, и още по-голяма полза за децата.

"Освен тя, и другите наши преподаватели в начален курс, а и не само, са изключително млади, перспективни и много близко стоящи до момчетата и момичетата и техните родители, във всеки един смисъл, което оказва значение и върху процеса на обучение", това коментира Сашка Кръстева.

В училището са направили подробен анализ на всички отлични ученици и на онези, които са участвали и спечелили призови места в национални и регионални състезания. Сред тях личат имената на бъдещите четвъртокласници, които сега завършиха успешно 3-тите, Самуил Радков и Стоян Чорбов. Първият имат първо място по математика, а другият ученик също шампионското място по английски език на областните състезания.

"При желание от страна на родителите и респективно на децата, от есента можем да направим и втори чужд език в начален курс. Мисля, че това е една идея, която ще намери реализация", категорична е преподавателката Донка Денизова. За да бъдат в крак с изискванията, голяма част от преподавателите в Яворов са участвали в различни национални конференции, като последната е била посветена на Гражданското образование, която ще има отражение върху знанията на учениците, от прогимназиалния курс. През следващата учебна година в СОУ "Пейо Яворов" ще има и нови две паралелки след 7-ми клас. Бъдещите осмокласници могат да се запишат в паралелка с хуманитарен профил или с технологичен-информационни технологии. След 8 клас пък интерес предизвиква технологичната паралелка с туризъм, а има и друга паралелка с ИТ.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Знаковата сграда, която Пловдив загуби завинаги
Катя Стоилова, БСП: Повишаване на тежестта на наказанията за изос...
Ивета Балева от Starbucks Парадайз Център ще представя България н...
Риба на фурна с гарнитура докара разстройство на деца в Пловдив
Откриха много наркотици в апартамент в Кючука!
Важно съобщение за желаещите да гласуват в западната част на Плов...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).