Разкриват 6 нови дуални паралелки в Пловдив, за пръв път в България и по полиграфия

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
12:26 / 17.05.2018
9852
Шест нови паралелки по дуално обучение ще бъдат разкрити в Пловдив през учебната 2018/ 2019 година. Това заяви зам.-кметът Стефан Стоянов, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Тези паралелки са разпределени в професионалните гимназии по механотехника, по транспорт, по електроника и електротехника, по вътрешна архитектура и дървообработване.

Именно в гимназията по вътрешна архитектура и дървообработване през предстоящата учебна година ще бъдат разкрити три нови дуални паралелки, като една е полиграфия. Такава паралелка в България няма, има полиграфия в София, но тя не е дуална.

Градоначалникът Иван Тотев допълни, че паралелката се разкрива изцяло по инициатива на местния бизнес. 9 са фирмите, които са поискали и стоят зад паралелката.

"Работим в посока промяна на мисленето на родителите, че обучението в професионални гимназии не е така престижно", допълни кметът.

Все по-голям интерес има към дуалното обучение и все повече компании се включват. От местната администрация финансират всяка паралелка с 3 хил. лева и планират тази субсидия да се увеличи. За всяка паралелка са предвидени 26 места. Между 20 и 26 юни е срокът за подаване на документи.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Пловдив:
Снимка показва как е изглеждала Главната на Пловдив, когато по не...
Даваме 78 000 лева за близо 100 химически тоалетни в Пловдив
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).