Разказ за брутална саморазправа на униформен с възрастен мъж, полицията крие записите

Автор: Цвети Тончева
Коментари (8)
21:10 / 04.04.2022
8383
За брутална саморазправа на полицай с възрастен мъж на оживен булевард в Пловдив разказа за Plovdiv24.bg млада жена. Докато шофира автомобила си на 31 март 2022, четвъртък , в 16.15 часа, Гергана става свидетел на инцидент, при който полицай в униформа, но с личен автомобил, нанася удари в главата на мъж, докато си е в личния автомобил. Мястото е малко преди кръстовището на бул. "Васил Априлов" и бул. "Дунав", преди бившата бензиностанция на ОМВ.

Жената забелязва побоя, докато шофира с детето си в колата. Веднага подминава и отбива вдясно, за да помогне. През това време полицаят се качва на колата си и отпрашва. В този момент на пътя няма други коли. Гергана успява да заснеме  частната кола на агресора, докато изчаква на светофара.

"Видях как няколко пъти полицая удари човека, който беше в колата си, пристроих се вдясно и спрях, за да му помогна, тъй като съм медик и смятам, че така е правилно“, разказа Гергана.

"Доближих до възрастния мъж, около 70–годишен, който беше в охранителна униформа и го попитах дали правилно съм видяла, че го бият. Мъжът ми отговори, че е вярно, но другият имал право, защото е полицай. Попитах го дали иска да се обадим в полицията и да се оплачем, а възрастният мъж ми каза да не се притеснявам и да тръгвам, че закъснявал за работа. Огледах се дали има кръв някъде - нямаше.  

Беше разтреперан, лицето му беше червено и плачеше. Забелязах още, че дръжката на вратата откъм неговото място беше счупена. Явно полицаят е искал да го изкара от колата и е дърпал силно“, разказа още Гергана.  

По думите и човекът се опитал да и обясни, че полицаят го ударил, защото минал. без да спре на пешеходната пътека, но според нея едва ли това е  причината за побоя. "Каквото и да е, никой няма право да удря така и да се саморазправя на обществено място, особено пък полицай“, смята младата жена. Гергана се надява да има охранителни камери на това място, които да са заснели инцидента. Лично тя се страхува да свидетелства и не иска да застане с лицето си и името си пред камерата ни.

Потърсихме помощ от ОДМВР, като официално медията ни изиска записите от охранителните камери, които са на светофарите. От полицията ни отказаха под предлог, че нямат право да изнасят публично такава информация. Но ни увериха, че ще започне проверка по публикации от медиите.

На кои кръстовища в "Северен" преди години поставиха камери - можете да си припомните тук!

Виж коментарите (8)

Още по темата (9):
23.02.2022 Прокуратурата проверява сигнала за бой с палка спрямо жена на Руския пазар в Пловдив
23.02.2022 Адвокат със скандални твърдения за действията на полицаи в Пловдив
22.02.2022 Жени се оплакаха от полицейско насилие в Пловдив! Обвиненият полицай бил каратист
09.06.2021 Ексклузивно: Много тежки обвинения срещу "Икономическа полиция" Пловдив
22.05.2021 Момичето, което описа брутално полицейско насилие в Пловдив, с нови
разкрития
24.02.2021 Хора на Мая Манолова поведоха протест пред Трето районно
Още новини от Новини от Пловдив:
Тежко е състоянието на момченцето, което пострада при взрив на га...
255 жилищни, 3 административни и 102 други сгради са започнали да...
Дете е прието в болница в Пловдив с опасност за живота
Нагли циганчета стъжниха живота на пловдивчанка пред КАТ
Бивш общинар: Какво пречи Пловдив да е като Монпелие и да има без...
Пловдивчанка: Такива комплексари със спортни екипи и бръснати гла...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).