Расте интересът към балнеолечението. Пациенти искат концерти в санаториумите

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
12:48 / 16.09.2009
3803
Зачестили е интересът на пациенти, които искат да си набавят карти за балнеолечение, съобщи шефът на РЗОК  д-р Борис Джурджев. Той уточни, че рехабилитационните процедури в санаториумите се назначават с направление от личния лекар, след което Националният осигурителен институт осигурява необходимите карти за балнеолечение. Ние само финансираме лечението, като изплащаме клиничните пътеки, посредством договорите, които имаме със съответните здравни заведения, поясни д-р Джуржев.

За първите 8 месеца и половина от годината от РЗОК са направили 34 проверки по жалби на пациенти. При една от тях възрастна жена се е оплакала, че в санаториума, в който е отседнала, не се провеждат никакви културно-масови прояви, забавления и концерти. Жената е била в лечебното заведение за рехабилитация на опорно-двигателния апарат. Въпреки нестандартното съдържание на жалбата от Регионалната здравна каса са проверили сигнала, но не са констатирани нарушения.

Източник: Дарик


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив
Любими изпълнители ще пеят в Пловдив в подкрепа на обществено зна...
Академичният съвет на АМТИИ-Пловдив избра заместник-ректорите си
Адвокат от Пловдив: Днес се разправях с групичка келеши, гледат т...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).