Рашков прехвърля фирми и имущество дори от затвора!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (13)
09:12 / 22.12.2011
4959
Ромският лидер Кирил Рашков обеднял тотално зад затворническите стени. Освен че банковите сметки на фамилията му се оказаха изпразнени, той искал да се отърве от абсолютно всички недвижими имоти и дружества. По време на многократни тайни свиждания с тумби роми в последните дни и то в присъствието на нотариус, самопровъзгласилият се за цар на циганите панически се разделял с фирми и имущество. За да не го пипнат данъчните, че е богат и да трябва да плаща милиони левове данъци, Рашков
прехвърлял имуществото си на трети лица.

Така дори и назначените 18 данъчни проверки на дружества и свързани с фамилията му лица да отчетат, че има борчове към държавата, щял да се окаже социално слаб и безимотен, като в крайна сметка да не плати нищо на държавата.

Рашков провеждал срещите си с ромите и в присъствието на нотариус насаме в отделна от останалите пандизчии стая. За тайните сбирки прокуратурата не знаела нищо, а и по закон след като подсъдим е вече преместен от следствения арест в затвора, не се изисквало разрешение от държавното обвинение за провеждане на свиждания. 

"Какъв е проблемът да прехвърля фирми и имущество, освен ако не са били запорирани?", попитаха риторично от прокуратурата.

Според информация от НАП обаче всички банкови сметки и недвижими имоти на фамилията Рашкови и на свързаните с тях лица, били запорирани две седмици преди бунтовете в Катуница от 23 септември. Точно тогава започнала проверката на имотите и доходите на 12 души от клана на Рашков, както и на шест техни фирми. Ревизиите на НАП-София, които още не били приключили, трябва да установят произхода на парите за покупката на луксозните коли и къщи на фамилията на Рашков. Още тогава данъчните наложили обезпечителните мерки върху цялото движимо и недвижимо имущество на ромския клан, за да не се окажат накрая бедни и да няма какво да внесат в хазната.

От прокуратурата се ангажираха да проверят какъв е бил режимът на свиждания на ВИП затворника, кой точно го е посещавал зад решетките и с чие разрешение или съдействие е ставало това, съобщиха от държавното обвинение.


Източник: в. "Монитор"

Виж коментарите (13)

Още по темата (504):
13.03.2023 ЧСИ пусна на търг част от резиденцията на "Цар Киро" в центъра на Пловдив
12.11.2022 Катуница почита Ангел и Павел, освещават параклисa в тяхна памет
23.09.2022 11 години от драматичните събития, потопили Катуница в кръв
03.04.2021 Пуснаха единствената дъщеря на Цар Киро от затвора, за да присъства на погребението му
02.04.2021 Вдигат параклис след смъртта на двете момчета, загубили живота си в размириците срещу Цар Киро
02.04.2021 Кой бе "Цар Киро"?
Още новини от Новини от Пловдив:
Опасен елемент притесни пловдивчанин
Честват 50 години от създаването на отделението по диализно лечен...
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).