Рашков плаши Катуница с прокурор

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (10)
08:43 / 24.10.2013
5665
Цяла папка с документи по случая "Катуница" ще внесе в понеделник Кирил Рашков в пловдивската прокуратура. Това обяви самият той вчера от дома си в Пловдив, където беше открит от журналисти. Той и жена му Костадинка трябваше уж да бъдат на втори меден месец някъде в чужбина, от който щяха да "долетят" със самолет в четвъртък вечерта. Версията обаче се оказа невярна. Съседи на Рашкови в Пловдив потвърдиха пред екипа ни, че от миналия петък, когато Рашков излезе от затвора, до вчера са го виждали всеки ден край жилището му на ул. "Славянска".

Вчера преди обяд Кирил Рашков излезе в двора на къщата си със същия костюм, с който беше пуснат на свобода в края на миналата седмица. След като се наметна със сакото, той се приближи до ратаи, наети да оплевят мястото край кооперацията. С назидателен тон Рашков им нареди как да отрежат част от смокинята, като по този начин претвори в реалност наученото в затвора, където работел като градинар. 

"Режем я, за да можем да минаваме", каза Кирил Рашков, като малко преди това избухна: "Коя е тая и какво иска?" Ядът му бързо отшумя, след което започна да прави уговорки да не бъде публикувано, че се намира в Пловдив, а не някъде в странство. 

"В понеделник ще подам документите в прокуратурата. Искам да се преразгледа моят случай от 2011 г. и да се разбере кой е наредил ние да бъдем арестувани и да лежим по затворите", заяви той.

Междувременно стана ясно, че ден по-рано Кирил Рашков е вдигнал на крак полицията в Пловдив и в Садово заради стария си враг от Катуница Веселин Христов. Във вторник преди обяд Христов имал работа в Пловдив и по случайност минал с колата си край къщата на Рашкови на ул. "Славянска". Автомобилът му обаче бил забелязан и минути по-късно Рашков се обадил на 112. От там веднага пратили 5-6 полицаи на мотори край кооперацията на "Славянска", а друг патрул от Садово отишъл в къщата на Веселин Христов в Катуница. Кирил Рашков не се ограничил само със спешния телефон, а се обадил и в дома на Веселин в селото. 

"Говорил с майка ми и я питал защо съм минавал през тяхната улица в Пловдив. Казал й, че имал уговорка с полицията и с кметството в Катуница да не се мяркам по "Славянска". След обаждането на Кирил Рашков цялата полиция беше вдигната на бойна нога, включително и от Садово. Дойдоха униформени у дома в Катуница, като преди това се бяха обадили и на кмета на селото", разказа вчера Веселин Христов.

В първия момент той не се сетил за какво го предупреждават, но после полицаите му обяснили, че Кирил Рашков е звънял на 112 да се оплаква, че бил нападнат. 

"Никого не съм нападал, дори не съм спирал на ул. "Славянска". Само минах оттам. Самият аз имам жилище в Пловдив и съм кореняк пловдивчанин. И да не съм пловдивчанин, то улиците са обществени. Всичките ми роднини живеят в Пловдив. Рашкови имат имоти из целия град. Мога ли аз да се съобразявам с това в кой момент къде ще бъдат те, за да не се засечем?", попита вчера Веселин Христов.


Източник: в. "Монитор"

Виж коментарите (10)

Още по темата (504):
13.03.2023 ЧСИ пусна на търг част от резиденцията на "Цар Киро" в центъра на Пловдив
12.11.2022 Катуница почита Ангел и Павел, освещават параклисa в тяхна памет
23.09.2022 11 години от драматичните събития, потопили Катуница в кръв
03.04.2021 Пуснаха единствената дъщеря на Цар Киро от затвора, за да присъства на погребението му
02.04.2021 Вдигат параклис след смъртта на двете момчета, загубили живота си в размириците срещу Цар Киро
02.04.2021 Кой бе "Цар Киро"?
Още новини от Новини от Пловдив:
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...
Абитуриенти от Пловдив "подариха" рози на покойната си любима учи...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).