Районният прокурор Гергана Мутафова номинирана за член на ВСС

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:44 / 17.03.2017
1925
Магистрати от първоинстанционните районни и окръжни прокуратури в Апелативен район - Пловдив издигнаха кандидатурата на Районния прокурор на гр. Пловдив - Гергана Мутафова за изборен член от квотата на прокурорите за следващия ВСС. 

Предложението е подписано от 153 магистрати от Апелативна прокуратура гр. Пловдив, Окръжните прокуратури в гр. Пловдив, гр. Пазарджик, гр. Смолян, гр. Стара Загора, гр. Хасково и гр. Кърджали, както и от деветнадесет районни прокуратури в апелативния район.

Прокурорите са мотивирали предложението си след преценка както на професионалните, така и на личните качества на Гергана Мутафова, която през годините се е наложила сред колегите си като добър и уважаван човек и ръководител, съпричастна към проблемите на магистратите и служителите и в същото време справедлива при вземането на решения. 

Гергана Мутафова е завършила специалност "Право" и магистратура по "Международни отношения и право на ЕС" към Юридическия факултет на СУ "Св. Климент Охридски", както и магистратура по финанси, застраховане и счетоводство към Стопанския факултет на ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий" Велико Търново. Владее английски, немски и руски език. Притежава и множество дипломи за допълнителни професионални квалификации. 

Участвала е в редица обучения в областта на международното правно сътрудничество. Тя е и временен преподавател в Националния институт по правосъдието. Стипендиант към Българско училище за политика "Димитър Паница", което е завършила. Започнала е работа в системата на Прокуратурата на Република България в началото на 2001 г. като прокурор в Районна прокуратура Пловдив. Била е четири години Административен ръководител на Районна прокуратура Асеновград, а от 2010г. е Районен прокурор на Районна прокуратура Пловдив. 

По време на административното ръководство на Гергана Мутафова в Районна прокуратура-Асеновград се извърши цялостен ремонт на предоставена сграда за нуждите на прокуратурата, с което се осигуриха европейски условия на труд на работещите там магистрати и служители, подобрен достъп до съдебните услуги от страна на гражданите. Районна прокуратура-Асеновград стана една от първите, която въведе за работа Унифицираната информационна система в деловодната си програма. 

Гергана Мутафова е участвала в редица работни групи към Висшия съдебен съвет - тази по натовареността, както и в работната група, изготвила Комуникационната стратегия на Съдебната власт. Представлявала е интересите на магистратите в Съвета по реформи към Министерство на правосъдието във връзка с последните изменения на Конституцията и ЗСВ. В периода от м. март 2015 г. до м. декември 2015 г. е била съпредседател на Гражданския съвет към ВСС. 

От 2013 г. до момента Гергана Мутафова е Заместник - председател на Асоциация на прокурорите в България. През 2016 г. Гергана Мутафова инициира междуведомствена среща с кметовете на малки общини, МВР и Областната управа за вземане на мерки за предотвратяване на битовата престъпност в отдалечени и слабо населените райони. Гергана Мутафова е обществено активна и позната личност и сред гражданите на Пловдив. 

Тя взима участие във всички проекти по програми, свързани с обучение на ученици и студенти - проект по програма "Пловдив за младите", реализиран от Община Пловдив и Сдружение Правата на жените, програма на ВСС "Съдебната власт - информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури", програма "Заедно в час по етика и право" и др. Като възпитаник на една от най-елитните езикови гимназии в България - Езикова гимназия "Пловдив", понастоящем тя е председател на Обществения съвет към училището. 

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
ОД МВР Пловдив предприема засилени мерки за сигурност
Пловдив показва на какво е способен
Почина големият хуморист Здравко Попов
Кметът на Кричим след тежката катастрофа: В дните преди Възкресен...
Капитана пак отърва кожата
В Брестовица направиха първа копка на нов довеждащ водопровод


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).