Районна прокуратура внесе обвинителен акт срещу двама рецидивисти

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:35 / 09.05.2016
1343
Районна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт срещу Михаил А., на 26 г. от гр. Пловдив, и Михаил Д., на 26 г. от гр. Пловдив, за това, че в условията на опасен рецидив, чрез повреждане на прегради, здраво направени за защита на имот, в немаловажен случай и след предварителен сговор отнели чужди движими вещи с намерение противозаконно да ги присвоят.

Двамата обвиняеми са осъждани многократно. В началото на декември 2015 г. били освободени от затвора. Те живеели в Пловдив и не били трудово ангажирани. 

На 30 декември 2015 г. се срещнали и решили да извършат кражба. За целта носели в себе си отвертка, предназначена за разбиване на ключалки. Около полунощ се движели в района на бул. "Христо Ботев", където забелязали заведение за бързо хранене. 

В обекта нямало хора и двамата решили да влязат, за да отнемат вещи и пари. Заведението било затворено за клиенти в 20 часа същия ден.

Михаил Д. разбил малко подвижно прозорче, което служило за гише на обекта, отместил го настрани и осигурил достъп до заведението. След това Михаил А. повдигнал Михаил Д., който се вмъкнал вътре през прозорчето и взел метална каса с 90 лева, намираща се под гишето, както и секретен ключ.  

Михаил Д. излязъл от заведението пак през прозорчето и с Михаил А. напуснали района с отнетите вещи.

Според обвинителния акт деянието е извършено от двамата обвиняеми с пряк умисъл и поведението им е в разрез с установените в обществото норми и правила.

Обвиняемите Михаил А. и Михаил Д. понастоящем се намират в затвора в Пловдив.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчанин: Надявам се с това предложение поне да имаме някакъв...
Претърсиха обитаван от пловдивчанка имот в близко село, находката...
Пълен обрат със сервиза и недоволната клиентка!
Пловдивски учен с рекорден брой награди "Питагор"
В Пловдив казват кога е подходящият момент да имаме дете
Пригответе си поне 60 лева, ако искате да ги гледате на живо в Пл...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).