Районна прокуратура Пловдив осъди косовар, но условно

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:40 / 10.08.2016
1763
Районна прокуратура Пловдив постигна осъдителна присъда спрямо Латифи Л., на 50 г., гражданин на Република Косово, за държане на акцизни стоки без бандерол, когато такъв се изисква по закон. Районен съд-Пловдив му е наложил наказание от 10 месеца лишаване от свобода условно с 3 години изпитателен срок.

Установено е, че на 26 юли 2016 г. в района на автомагистрала "Тракия" край Пловдив, на 133 км, в посока София в микробус "Ивеко Дейли" Латифи Л. е държал акцизни стоки без бандерол - 32 кг тютюн на стойност 5 696 лева. Той е управлявал автомобила.

Районна прокуратура-Пловдив е преценила, че моторното превозно средство е било средство за осъществяване и на административно нарушение по Закона за митниците, поради което микробусът е предаден на Агенция "Митници"-Пловдив.

Присъдата е наложена след споразумение между прокуратурата и адвоката на обвиняемия, одобрено от Районен съд-Пловдив и е окончателна.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Не е "Столипиново", Центърът на Пловдив е, а от ОП "Чистота" подм...
Обрат! Обезщетение от 5 200 евро за Ральо Ралев!
Прокуратурата: Няма установено наличие на алкохол в кръвта на Кри...
Приятел на Кристиан: Трябваше ли по този начин да си научиш урока...
Затворът в Пловдив стана като хотел - бани, кухни, трапезарии
Интересни рокади в пловдивската прокуратура


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).