Район "Западен" вече може да се похвали с нови придобивки

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:31 / 24.08.2016
3280
Завърши изграждането на нова детска площадка и фитнес на открито в район "Западен". Двата проекта са на обща стойност 20 000 лева и са финансирани от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда.

С изцяло нова детска площадка се сдобиха жителите в района на улица "Петър Ченков". Тя бе направена на мястото на преди съществуващата такава, която бе демонтирана, тъй като бе в лошо състояние и не отговаряше на съвременните стандарти за безопасност. Детската площадка включва люлка, пързалка, клатушка и занимателни игри, като под нея има ударопоглъщаща настилка. Около площадката пък са поставени пейки и кошчета за отпадъци.

По другия проект бе изграден фитнес на открито до новия паркинг на улиците "Дивна", "Мащерка" и "Белица". Поставени са общо 4 уреда - успоредка, лост, уред за коремни преси и степер. И тук има ударопоглъщаща настилка, а пространството е озеленено. Стойността на всеки от проектите е 10 000 лева.

"Изключително съм щастлив, че успяхме да осъществим тези два проекта. На улица "Петър Ченков" имаше остра нужда от нов детски кът, който да е съобразен със стандартите за безопасност. Фитнесът до паркинга на улиците "Дивна", "Мащерка" и "Белица" пък е обещание, което поех преди около година, и вече е изпълнено", заяви кметът на район "Западен" Димитър Колев, който лично провери качеството на изпълнение на двата обекта.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Порой се изля над Пловдив
Предупредиха жителите на район в Пловдив заради този мъж
Безплатна "синя зона" в Пловдив
Пловдивчанин измина 200 км, за да вземе инвалидната си количка
Тихомълком пуснаха новоасфалтираната улица "Д-р Георги Странски" ...
Изненади в листата на ГЕРБ - Пловдив за изборите на 9 юни


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).