Район "Централен" с инициативи за междуетническа толерантност

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:27 / 13.02.2012
2040
Политиката в социален и културен аспект на администрацията на район "Централен" през настоящия мандат ще бъде насочена към организиране на дейности и мероприятия за етническа и религиозна толерантност, информират от районната администрация. Територията на район "Централен" е букет от етноси, които съжителстват в хармония и разбирателство.

Планирали сме провеждане на пролетни фестивални дни и целогодишни мероприятия, така че да бъде представена специфичната култура на всеки от етносите, за да я поддържаме жива в историята, коментира кметът г-жа Райна Петрова. Тези позитивни намерения намериха първата си реализация в участието на район "Централен" в обявена от Организацията на Обединените нации Световна седмица на хармоничните отношения между религиите.

В тази връзка през първите десет дни на месец февруари от администрацията на район "Централен" реализираха поредица от мероприятия, в т.ч.:

- раздаване на литература в домове за деца, детски кухни, домовете за възрастни хора, центрове и сдружения;
- раздаване на пакетирани хранителни продукти и други.
Голям интерес сред пловдивчани предизвикаха луксозните издания на Библията и "Християнска етика".

Администрацията и кметът г-жа Райна Петрова ще подкрепят и организираното в район "Централен" честване на 14-ти февруари по случай празниците Трифон Зарезан и Свети Валентин, което ще се проведе съвместно с арменската общност. То е под надслов "Вино и любов - толерантност за всички" и ще се проведе от 11.30 часа на улица "Изток" пред Дневния център на БЧК.

Кметът на район "Централен" г-жа Райна Петрова честити на всички в аванс двата празника, които се честват на 14-ти февруари.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
В Пловдив започва пръскане срещу хапещи насекоми
Млад мъж на 21 години потроши магазин в Пловдив
Догодина пътуваме до морето с частни влакове на пловдивска компан...
Силен дъжд над Пловдив
Готова е най-новата улица в Пловдив
4517 нарушения за 5 дни в Пловдив и региона!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).