Райна Петрова се завърна от 5-дневна визита в Италия

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
16:24 / 26.11.2009
1764
По време на визитата в Италия, в град Киети кметът на район "Централен" Райна Петрова, заедно с придружаващите я кметове подписаха декларацията за приемане на стратегията на ЕС за устойчиво развитие и поемане на ангажименти в рамките на споразумението на кметовете от Европа.

През 2008 г. Европейската комисия създаде Конвента на кметовете, отворена за всички градове и общини в Европа. Нейната цел е включване на местните власти и гражданите в разработването и прилагането на единна Европейска енергийна политика. Конвентата представлява поемане на ангажимент от страна на присъединилите се градове за постигане на по-високи резултати за намаляване на емисиите на СО2, чрез въвеждане на мерки за енергийна ефективност и изпълнение на дейностите, свързани с възобновяеми източници на енергия и чист транспорт.

Сред своите главни цели район "Централен" има заложени политики за управление на програми, които ще допринесат за изпълнение на европейските цели в сферата на възобновяемите енергийни източници и към рационалното използване на енергията.

За "Централен" една от поставените цели от Райна Петрова е изграждане на художествено осветление в АИР "Старинен Пловдив", както и аудио-визуален спектакъл на Небет тепе, чрез участие за финансиране по европейски проекти и програми и залагане на енергоспестяващи технологии - фотоволтаично осветление. Друг приоритет е преминаването на детските заведения към отопление от енергоспестяващи източници.

По време на 5-дневната визита в Италия, Петрова посети и Пистоя, Флоренция и Тоскана, където проведе работни срещи и подписа споразумения за сътрудничество в различни области.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Инцидент в северната част на Пловдив!
Страхлив съдия се направи на Властелинът на пръстените
Затварят улици в Пловдив заради шествието на феновете на Ботев
Ясен е и третият хедлайнер на Hills of Rock
Оповестиха скандални схеми, по които ни "работят" от КАТ
Забравете за някои автобуси в късните часове, промените ще са фак...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).