Райфъла се пери пред репортерка: Снимай ми мускулите!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
16:51 / 10.05.2016
16138
Станалият скандално известен бизнесмен от Пловдив Атанас Червенков-Райфъла днес отново показа суета и безпардонност. След като съда в Пловдив даде обедна почивка и охраната го доведе отново към залата, Райфъла напери мускули под червената си фланелка и каза на репортерка, която чакаше пред залата: "Снимай ми мускулите".

Процесът, в който Червенков е обвиняем като поръчител за убийството на собственикa на частна клиника Аргир Гяуров, започна сутринта със скандали, прекъсвания и искане на адвоката на Райфъла - Илиян Василев отвод на два пъти на съдебния състав.

Магистратите отказаха да си дадат такъв, а топ защитникът на 3 пъти беше глобен с по 100 лева за пререкания и прекъсвания на прокурора и съдията.

След обедната почивка страстите малко се охладиха и започна изслушването на вещите лица, изготвили съдебно-медицинската експертиза. Тя имаше за задача да установи какво е здравословното състояние на Червенков. 

Той постоянно се оплаква от проблеми и настоява да излезе на свобода, за да се лекува. Райфъла е в ареста повече от година. Освен в поръчителство за убийство, той е обвинен в поръчителство на палеж на няколко коли, сред които и тези на бившия депутат от ГЕРБ Пловдив Антоний Йорданов.

Трите вещи лица, начело със светилото в урологията проф. Светослав Николов, обясниха, че бизнесменът страда от стеснение на уретрата, заради което често и трудно уринира и урината му отслабва. Според тях заболяването е лечимо по оперативен път и не се определя като тежко. 

Според уролозите няма пречка Райфъла да се явява на заседанията по делото и няма риск от влошаване на заболяването му. 

"Това е хронично урологично заболяване със склонност към "рецидив и регресия", обясниха докторите. 

Напоследък се бил появил т.нар. "глобус физикалис" - подуване заради задържане на до 500 мл. урина. Това хронично задържане можело да доведе до изтъняване на пикочния мехур и затова се предлагало оперативно лечение. Имало опасност от генерализирана уроинфекция и сепсис, което вече било животозастрашаващо, казаха още вещите лица.

На въпрос от адвокат Василев дали условията в затвора - общо заключено помещение, в което Райфъла пребивава с още 7-8 души, са подходящи за болен човек, лекарите казаха, че все пак в килията има баня и тоалетна.

Съдът прие съдебно-медицинската експертиза и продължи делото по същество. Заедно с Атанас Червенков на подсъдимата скамейка са още Веселин Загорски, който взел парите за мократа поръчка, 21-годишният Симеон Генов, Бисер Романов, на 19 г. от Пловдив и Васил Василев, на 22 г. от Пловдив. 

Те път били изпълнители на поръчките. Убийството на Аргир Гяуров не е осъществено, защото нападателите избягали. Заради това Райфъла платил 10 вместо обещаните 20 бона. Аргир Гяуров оцеля със 7 прободни рани в гърба и ръцете.



Източник: Блиц

Виж коментарите (2)

Още по темата (59):
17.02.2022 Няма мърдане: Райфъла влиза в затвора за 9 години!
22.06.2020 Задържаха пловдивския бизнесмен Райфъла, разпространявал порнографски
материали
10.12.2019 Райфъла е на свобода срещу колосална гаранция!
04.10.2019 Прокурор: С удоволствие ще отида на Малдивите с парите, които спечеля от Райфъла
04.10.2019 Райфъла: Искам да поясня на всички олигофрени, че съм почтен човек
20.09.2019 Райфъла: 5 години ме мотаят за някакво виртуално убийство
Още новини от Новини от Пловдив:
В Пловдив порязаха шофьора на камиона с 400 кг хероин
"Прослав" няма да е първият естествен резерват в Пловдив
Вече асфалтират улица "Петър Стоев"
В Пловдив водят тримата, измамили жени с над 30 000 лева
Пловдив почернява от полиция
Вход свободен в Музея на авиацията за Деня на храбростта


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).