Работник заплаши с взрив фирма в Пловдив! Ето какво го ядоса!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (7)
14:12 / 11.08.2016
16935
Към редакцията на Plovid.24.bg се обърна ощетен по думите му работник от фирма "Градстрой" ЕООД.

Въпросният гражданин е Николай Илиев, гипсаджия, и твърди, че от дълги години работи по професията си. Той сключил договор с въпросната фирма на 6 юли с месечно възнаграждение от 420 лева, като устно му била обещана заплата от поне 1000 лева.

Николай обаче е освободен на 3 август. Изплатени са му едва 280 лева, като от тях са удържани още 60 за работно облекло.

"Защо ме изгониха без обяснение и кога ще си получа останалото?", запита работникът.

Според него до прекратяване на договора се е достигнало, защото работодателите му имат проблеми с етническия му произход, тъй като според самия него е циганин от "Столипиново".

Наш репортер се свърза и с фирма "Градстрой", за да коментират случая. Ето какво ни каза прекият ръководител на Николай:

"Господин Илиев е освободен, тъй като не изпълнява задълженията си. Фирмата ни е претърпяла загуби от неговата работа. А относно заплатата - той е получил аванс от 220 лева. 

Парите от работното облекло можеше да му се изплатят, но Николай пожела да ги задържи за себе си, което се удържа по закон. На господина трябва да му се изплатят надниците за август, което ще се случи следващия месец. 

Такава е политиката на фирмата ни. Като добавите и удръжките за осигуровки и други данъци, заплатата се получава точно 420 лева", коментира техническият ръководител Емил Пайталов.

Вчера дори се стигнало до свада между работника и ръководството на фирмата.

"Псуваше ни, караше се, викаше. Дори ни заплаши с атентат, че ще взриви фирмата. Ние как трябва да постъпим?", добави още Пайталов.

Виж коментарите (7)
Още новини от Новини от Пловдив:
От днес за две седмици затварят възлово кръстовище в "Южен"
Българската общност в Мадрид иска директни полети до Пловдив
Млада психоложка се завърна от САЩ, за да възроди емблематично мя...
Сигнал: Разбит път заради поредния строеж в Пловдив
Десетки излязоха на протест на Главната на Пловдив, искат затвор ...
Сигнал: Препятствие пред мол "Пловдив"!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).