РИОСВ проверява бензиностанциите за спазване на екологичните изисквания

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
09:39 / 11.11.2009
891
РИОСВ-Пловдив засилва контрола в бензиностанциите за изпълнение на изискванията на Наредбата за ограничаване на емисиите от летливи органични съединения при съхранение, товарене и разтоварване на бензини. Съгласно изменение на Наредба 16 от миналата година вече и бензиностанциите с производителност под 100 куб.м. годишно, както и намиращите се извън населените места трябва да отговарят на изискванията, т.е. да са оборудвани с херметична свързваща система, която да улавя бензиновите пари и при зареждане на стационарните резервоари на бензиностанциите и да ги отвежда обратно в цистерните.

Засиленият контрол е във връзка с наближаването на крайния срок - 31 декември, в който всички бензиностанции трябва да са приведени в съответствие с екологичните изисквания. Неспазилите срока ще бъдат санкционирани, като глобата е от 5 000 до 20 000лв.

От началото на годината са съставени 5 акта за неизпълнение на наредбата и на дадените предписания на експертите, като всяко от наказателните постановления е за 5 000 лв.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Клиент: Преведох пари към собствената си сметка, а банката ми удъ...
Щурo и незабравимо събитие предстои край Пловдив
Обявиха ареста на Георги Георгиев за незаконен
Започнаха изкопни дейности в зелената площ пред "Пълмед", кметств...
Кметът на "Западен" потвърди за ново кръгово и нов светофар на "П...
Под засилена охрана в Пловдив пристигнаха 1 180 500 хартиени бюле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).