РИОСВ Пловдив спипа нарушител

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:26 / 11.09.2018
5319
РИОСВ – Пловдив извърши проверка по сигнали за замърсяване на въздуха от комин на варова пещ на завод за вар и варови разтвори в Асеновград. При нея е установено, че сутринта на същия ден е възникнал проблем с пречиствателното съоръжение към варова пещ. Поради високата температура на изходящите газове – около 160оС подмяната на ръкавите към филтъра е извършена по-бавно. За възникналата авария операторът не е уведомил контролния орган, съгласно условие от комплексно разрешително.

Производството на завода попада в категориите дейности, изброени в Приложение № 4 към чл. 117, ал. 1 от Закона за опазване на околната среда. На дружеството е издадено комплексно разрешително. Съгласно условие в него, на оператора са вменени задължения при аварийни ситуации незабавно да уведомява контролния орган. До момента на подаване на сигналите в инспекцията не е постъпило уведомление за настъпила авария.

За установеното нарушение на дружеството ще бъде съставен акт за административно нарушение и наложена имуществена санкция. Санкцията според Закона за опазване на околната среда при подобни случаи е в размер от 10 000 до 500 000 лв. Контролът от РИОСВ – Пловдив на обекта ще продължи.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Депутат от Пловдив напуска политиката: За да си ефективен трябва ...
Най-скъпите квартали в Пловдив, чиито цени надвишават 1 500 евро/...
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Заплатата е 3000 лева, но няма желаещи: Училище в Пловдив единств...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).