РДВР-Пловдив - допълнителна информормация за задържаните по време на мача вчера

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
10:57 / 16.03.2005
1766
Шест младежи са задържани за 24 часа в ареста на Шесто РПУ за извършени противообществени прояви при провеждане на футболната среща вчера в Пловдив между отборите на “Ботев” и “Локомотив”. На 15 лица са съставени актове и предупредителни протоколи.
Вчера около 14 часа на кръстовището на булевардите “Санкт Петербург” и “Източен” фенове на “Ботев” при разминаване с група неорганизирани привърженици на “Локомотив” са счупили стъклата на автобуса, в който пътували, и с викове предизвиквали другата агитка. В резултат на това автобусът е с 8 счупени стъкла, като две от тях са потрошени отвън. Преди началото на футболната среща са били задържани 6 младежи за нарушение на обществения ред и отведени в Шесто РПУ. Съставени са им предупредителни протоколи по чл. 63 от Закона за МВР. Четирима от тях са непълнолетни и са предадени на родителите им.
По време на самия мач в Шесто РПУ са били отведени девет лица, на които са съставени актове по Закона за охрана на обществения ред при спортни мероприятия за различни провинения – за опит да се внесе в стадиона пиратка, за участие в сбиване, за хвърляне на парчета от счупени седалки по терена и пластмасова бутилка и дръжка от знаме по полицаите на пистата, за прескачане на загражденията и навлизане на терена. Седем от тези актове днес ще бъдат внесени в районния съд за отношение.
През първото полувреме фенове от агитката на “Ботев” започнали да чупят седалки и да хвърля парчета от тях по терена, което е довело да прекъсване на мача за 8 минути. Няколко пиратки са били възпламенени от двете агитки. А в единия сектор през второто полувреме са били запалени седалки. След приключване на футболната среща феновете и на двата отбора са били изведени организирано от стадиона и не са били допуснати нарушения на обществения ред.

Виж коментарите (5)
Още новини от Новини от Пловдив:
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...
Починала е пловдивчанката, чиято история разчувства мнозина
Млада двойка не хареса живота в Пловдив, осъществиха мечтата си з...
5 места в Пловдив без вода
1/4 от "Рогошко шосе" е почти готова, за повече няма пари


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).