Пъстър карнавал с гондоли и валсове на Античния театър

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:19 / 12.09.2016
2481
Прочутата оперета от Йохан Шраус "Една нощ във Венеция" ще закрие оперния сезон на Античния театър на 27 септември от 19:30 часа. Спектакълът е копродукция с участието на оркестъра на Опера Пловдив и солисти и балет на Държавния музикален театър - София. Режисьор е Светозар Донев, а диригент - Игор Богданов. 

Ролите се изпълняват от майсторите на оперетата: Добрина Икономова, Пеньо Пирозов, Станимира Василева, Богомил Спиров, Александър Мутафчийски, Юлия Маринова, Румен Григоров, Иван Панев, Емил Митрополитски, Драгомир Стойков и Александър Василев.

Карнавалът във Венеция е един от най-цветните и пищни забавления. Маски покриват лицата на всички участници и тази анонимност прави възможна поне за една нощ в годината богатият да стане беден, а бедният - богат. Напудрени перуки и костюми от времето на Казанова, флиртове, гуляи и голяма доза веселие. 

Това е карнавалът във Венеция, който прави възможен за една нощ рибарската дъщеря Анина и камериерката Чиболета да вечерят заедно с Хергоца на Урбино. А докато трима венециански сенатори се карат, кой да заеме овакантената и добре платена длъжност "управител" на венецианските имоти на Херцога, за тази длъжност се оказва избран придворният му бръснар Карамело. И още неочаквани развръзки, които може само настроението на един карнавал да предизвика.

Билети за "Една нощ във Венеция" се продават на касата в Концертна зала и в Билетен център пред Общината.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Процесуални пречки спънаха делото за убийството в Скутаре
Отложиха затварянето на кръстовище в южната част на Пловдив
Снимка от Пловдив стана повод за оживена дискусия
Тя оцеля след жесток удар в Пловдив. Ето как е днес Карина, която...
Прокуратурата съобщи за кървава сцена в Пловдив
Ексклузивно: Бутат един от стадионите в Пловдив и го правят парк?...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).