Пуснаха под домашен арест банкер, здравето му щяло да рухне

Автор: Мариана Панчева
Коментари (0)
12:01 / 19.05.2016
3916
Пловдивският апелативен съд отмени най-тежката мярка "задържане под стража" на бившия банкер Красимир Калинкин и му постанови домашен арест, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Аргументът на магистратите бе, че обвиняемият е съпричастен към разследването и липсва реална опасност да се укрие, както и да извърши други престъпления, защото е с чисто съдебно минало, без криминални прояви, семеен и с добри социални характеристики. 

И като последен решаващ фактор - Калинкин е с изключително влошено здравословно състояние и 75% намалена работоспособност. 

Днес в съда защитата представи две актуални епикризи за заболяванията на обвиняемия - диабет и исхемична болест на сърцето, които изискват Калинкин да следва определен режим. 

Самият той пък заяви в залата, че много години са му били необходими, за да се стабилизира и сега, ако остане в ареста, здравето му ще рухне отново.

Прокурорът по случая обаче коментира, че ако се вземе мярка "домашен арест", не е невъзможно и трудно дори от собствения си дом Калинкин да въздейства на свидетели по случая, с което да постави под реална опасност цялото разследване. 

В крайна сметка бившият банкер ще остане под арест в дома си в Куклен и в случай, че го напусне, отново ще се озове в ареста. 

Калинкин е обвинен за извършени множество банкови преводи извън територията на страната посредством използване на документи с невярно съдържание. По данни на прокуратурата от 2011 година досега бившият банкер е превел чрез финансовата си компания 5 млн. долара на шест фирми, които нямат дейност. Преводите били правени уж за извършване на сделки в чужбина - основно в Китай, Малта, Холандия и САЩ.

Виж коментарите (0)

Още по темата (7):
19.05.2016 Пловдивският апелативен съд ще разгледа жалбата на Красимир Калинкин
18.05.2016 Пловдивският апелативен съд ще разгледа жалбата на Красимир Калинкин
13.05.2016 Ексбанкерът Калинкин завъртял 5 млн. долара през "пералнята" за пари
13.05.2016 Поискаха постоянен арест за пловдивския банкер, разследван за пране на пари
12.05.2016 Пловдивски банкер разследван за пране на пари
11.05.2016 Прокуратурата се заема с прането на 1 милион долара
Още новини от Новини от Пловдив:
BBC: Ето какво се случва с панелките от Прага до Пловдив, издигна...
Единият от близнаците разказал на полицията за убийството
Рангел Бизюрев обясни какво се е случило през фаталната нощ
Ваня Тонева, ГЕРБ: Стремежът ми е достигане на високи стандарти н...
Прецедент: Сесията започна без химн
Живите мъртви: Всеки може да е в главната роля


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).