Пуснаха бариерата на метри от Главната

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
11:22 / 02.10.2020
11516
Бариерата на ул. "Дондуков“ вече е активна и работи, а служители на "Общинска полиция“ стоят на място и следят за режима за достъп на граждани с автомобили. Всеки, който има издаден до момента от Община Пловдив хартиен пропуск, може да преминава, като това се отнася и за живущите в зоната, след като представят лична карта.

Предстои да бъдат раздавани електронни чип карти на хората, които работят и тези с постоянен адрес в района на улиците "Дондуков“, "Найден Геров“, "Май“ и "Тодор Каблешков“ За целта е необходимо желаещите да подадат заявление в Община Пловдив, а срокът е 30 ноември 2020 г.

"В електронното устройството на бариерата са внедрени интелигентни системи, които ще могат автоматично да четат номерата на превозните средства. Ще има и камери, които ще записват преминаващите, като по този начин създаваме специален ред и достъп на автомобили близо до Главната“, посочи заместник-кметът Йордан Ставрев.

Той сподели, че все по-често се наблюдава как шофьори навлизат с автомобилите си на самата Главна, която е предназначена само за пешеходци, като е забранено дори карането на велосипеди и електрически тротинетки. "Това е изключително опасно и ние предприемаме сериозни мерки за опазване живота и здравето на хората“, допълни Ставрев.

Поставянето на бариерата е с цел сигурност е в съответствие с Генералния план за организация на движението и Плана за антитерористични мерки, приет с решение на Общинския съвет миналата година. Автомобилите със специален режим на: полицията, спешна помощ, пожарната, таксита, куриерски фирми и др. ще имат безпрепятствен достъп. Фирмите доставчици, както и досега, ще могат да подсигурят обектите, които обслужват, до 9.30 сутринта.

На ул. "Май“ също има поставена бариера, но тя е само изходна, без възможност за влизане през нея, като се спазва посоката на движение.

Виж коментарите (3)

Още по темата (105):
13.04.2024 Заради "Марица" и "Родопи" искат да променят Плана за устойчива градска мобилност на Пловдив
04.04.2024 Поредна зона в Пловдив с еднопосочно движение
23.03.2024 Пловдивчанин: Искам по-бързо да стигна до работа, какви са тези светофари?
09.03.2024 Шофьорка се ядосва и псува, гази закона в еднопосочна улица
04.03.2024 Еднопосочно движение изнерви 10 000 души в Пловдив
24.02.2024 Слагат светофар на кръстовището, на което напоследък станаха най-много катастрофи
Още новини от Новини от Пловдив:
Порой се изля над Пловдив
Предупредиха жителите на район в Пловдив заради този мъж
Безплатна "синя зона" в Пловдив
Пловдивчанин измина 200 км, за да вземе инвалидната си количка
Тихомълком пуснаха новоасфалтираната улица "Д-р Георги Странски" ...
Изненади в листата на ГЕРБ - Пловдив за изборите на 9 юни


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).