Пускат важни булеварди в Пловдив, разкопават други

Автор: Мариана Панчева
Коментари (4)
13:38 / 18.12.2017
31040
Какви са големите "пътни" приоритети на община Пловдив за следващата година, както и докъде са стигнали текущите ремонти отчете кметът Иван Тотев, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Предвиждаме със сигурност работа по "Кукленско шосе", увери кметът Иван Тотев. По думите му това е една от най-натоварените артерии в града, а нито осветлението, нито тротоарите, нито настилката са на ниво. 

"В момента работим активно и по пътната връзка между квартал "Прослав" и ул. "Остромила". Там обаче има известни отчуждителни процедури, които евентуално може да забавят проекта. Сред най-важните проекти на Общината е и дългоочакваният нов мост на река "Марица", свързващ бул. "България" и бул. "Копривщица". По трасето има само един имот за отчуждаване и работите там вървят бързо", отчете кметът. По думите му към проекта ще бъде включен и ремонт на бул. "Копривщица" до бул. "Шести септември". Има шанс да започне работа и по проекта "Модър - Царевец". Там има имоти за отчуждаване, което към момента не е обжалвано. 

Цел е и приключване на отчуждаването по "Голямоконарско шосе", за да може да стартира и неговият ремонт. Евентуално работа по него може да се очаква през 2019-та. 

"Това е най-нелицеприятният вход на Пловдив - откъм София. През 2019-та искаме да се работи задължително."

В момента се водят разговори с Регионалното министерство за съфинансиране ремонта и на бул. "Христо Ботев" - от Централна гара до "Коматевско шосе", отчете Тотев. 

Има още много добри новини: до края на март се очаква да бъде пуснат бул. "Васил Априлов", работи се активно за пускане на бул. "Шести септември" до края на годината и в двете посоки, без кръговото, за което още има неуредени отношения. Продължава работата и по "Коматевско шосе", от Общината обещават да направят всичко необходимо да пуснат градския транспорт до Нова година. След "Шести септември" и "Коматевско шосе" ще бъде дадена и сериозна офанзива по бул. "Руски", обясни Тотев. 


Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (4)

Още по темата (83):
19.07.2018 Много важен човек посети Пловдив
10.12.2017 Пускат велоалея до "Цариградско шосе" през бул. "Шести септември"
15.11.2017 Мащабните пловдивски ремонти решават още един проблем
23.10.2017 Кметът обясни защо трафикът в Пловдив няма да се облекчи дори и след големите ремонти
30.09.2017 "Щрабаг" го закъса, търси строители за Пловдив
28.09.2017 Удължиха срока за усвояване на парите за ремонтите с 30-милионния заем
Още новини от Новини от Пловдив:
В Пловдив арестуваха продавачка на сергия
Лекари се борят в Пловдив за живота на блъснатото момиче
Пуснаха движението по ремонтираната част на "Рогошко шосе"
Малка община, граничеща с Пловдив, настигна София по строителство...
В Пловдив не се научихме да минаваме през кръгови кръстовища
Ето я листата на ГЕРБ-СДС за Пловдив област


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).