Пускат бул. "България" преди Коледа

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (13)
10:57 / 23.11.2009
5907
От днес техниката на "Пътинженеринг" е в разкопания участък на бул. "България" от "Васил Априлов" до "Победа", за да извърши пътната част от реконструкцията. Ремонтът беше спрян заради обжалване пред Комисията за защита на конкуренцията на процедурата за избор на изпълнител. Докато общината се чудеше как да спасява положението, се стигна до оптимистичен развой на ситуацията, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Сдружение "Инфраструктура 2009" оттегли подадената жалба и вече може да подпишем договора с "Пътинженеринг" за реалното изпълнение на проекта", съобщи директорът на капиталното строителство инж. Тошо Пашов пред журналисти.

До оттеглянето на жалбата се е стигнало след преговори между общината и фирмата. "Разбраха, че нито те, нито обществото ще спечелят от тази жалба", коментира заместник-кметът Петко Атанасов. Това, според градската управа, е правилен ход от страна на "Инфраструктура 2009", за да се запази в бъдеще добрият дух на съвместна работа с оглед участието в следващи обществени поръчки, обявени от общината.

"Още от днес инж. Пашов започва денонощен контрол върху обекта. Ще се работи почти без почивка, за да отворим движението по булеварда на 22 декември", увери кметът Славчо Атанасов.

Най-приоритетно ще бъде асфалтирането на разкопания участък. След това - в зависимост от времето, ще бъдат изграждани паркоместата, велоалеите, осветлението и всички други екстри. При възможност ще се продължи работа и по следващите етапи до колелото на панаира. "В никакъв случай няма да допуснем разкопаване и затваряне на движението, което да остане така поради предстоящите лоши зимни атмосферни условия", обеща Пашов.

Цялостната реконструкция на участъка е за 7,5 милиона лева, а срокът за изпълнение е 3,5 месеца. Осигурени са средствата и за последния етап, който ще се осъществи през следващата година и ще завърши ремонта на основния булевард чак до моста на Адата.

Този браузър не поддържа видео елемента.


(C) ПОТВ

Виж коментарите (13)

Още по темата (181):
04.10.2021 Ремонтират бул. "България" в Пловдив
12.10.2019 Подивял пимкаджийски шофьор бясно препуска с камион пред Английската
16.11.2016 Полицията: Хванахме много нарушители по бул."България"
19.07.2016 Камиони шпорят по "България" въпреки забраната, ще издържи ли още дълго скъпият пловдивски булевард?
14.03.2016 Акции до дупка срещу камионите по бул. "България"
08.03.2016 Камиони си минават по бул. "България" въпреки забраната
Още новини от Новини от Пловдив:
Кметът на "Южен" с апел към жителите на района
Той се завърна: Нагъл шофьор отново паркира в абсолютно нарушение...
Кандидатите на ГЕРБ в Пловдив: Транспортът трябва да е национален...
Пловдивски бизнесмен към шефа на полицията: Ще изляза на протест ...
Мощна офанзива на "Модър-Царевец"
Важни срокове за гласуване в подвижни секции, по настоящ адрес и ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).