Първият винен маршрут в България стана факт в Пловдив

Автор: Мария Морунова
Коментари (1)
13:03 / 25.09.2015
4526
Първата винена карта в България е готова. Тя е разработена от община Пловдив, 8 винарски изби в региона и един винен бар. Картата беше официално представена пред медиите на пресконференция в община Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Зам.-кметът по култура Стефан Стоянов разказа, че Пловдив и регионът е най-наситен на лозови масиви, има и много изби, които могат да бъдат показани. Тук се изработват и най-добрите вина.

"Този първи винен път се надявам да се развива, а защо не да помогнем такъв маршрут да се изработи и на други места в страната", пожела си Стоянов.

Първото издание на картата е в 30-хиляден тираж. Картите ще бъдат безплатни и ще могат могат да се намерят в туристическите информационни центрове на Пловдив, в заведения, в общините наоколо, в хотелите.

"Каним всеки, който желае, да се включи в следващото издание, което вече подготвяме и се надяваме да разширим", каза още Стоянов.

В картата са включени изби в Пловдив, Първенец, Огняново и други.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пускат движението по "Модър-Царевец" утре, затварят Бетонния мост...
Арестуваха четирима пловдивчани
Доброволци преобразиха паркове в Пловдив
Шефката на Стария град стана професор по стенопис
Иван Петков: Трябва да стимулираме младите семейства, за да се сп...
През целия юни в Пловдив продължава кампанията за събиране на едр...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).