Първата санкция в Пловдив по наредбата за тютюнопушенето вече е факт

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
19:26 / 09.03.2005
1425
Инспекторите на Регионалната инспекция за опазване и контрол на общественото здраве (РИОКОЗ) започват вече да налагат санкции за неспазване наредбата за забрана на тютюнопушенето на обществени места, съобщи днес нейният директор д-р Ани Егинлиян. Първото заведение в Пловдив, на чийто собственик ще бъди наложена глоба от 500 до 1000 лв., е кафе-аперитив на ул. "Сава Муткуров", в което няма обособени помещения за пушачи и непушачи. Според д-р Ани Егинлиян в града има доста заведения, които не спазват наредбата. Съдържателите им явно са се отпуснали, вместо да се възползват от дадения гратисен период, но отсега нататък компромиси няма да има, заяви тя.
При направените от инспекцията проверки в поликлиниките нарушения на наредбата за тютюнопушене не са установени. Тази седмица ще бъдат проверени болниците. Инспекторите не са открили нарешуния на наредбата за пушене в поликлиниките. От тази седмица започват проверки и в болниците.
Същевременно инспекторите са открили 9 обекта за хранителни стоки, които работят без разрешително. На собствениците е дадено предписание да затворят обектите и ако не се подчинят, ще бъдат дадени на прокуратурата, допълни д-р Егинлиян.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив
Любими изпълнители ще пеят в Пловдив в подкрепа на обществено зна...
Академичният съвет на АМТИИ-Пловдив избра заместник-ректорите си
Адвокат от Пловдив: Днес се разправях с групичка келеши, гледат т...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).