Първата редовна сесия на ОбС - единодушие и липса на празнословие

Автор: Диана Бикова
Коментари (0)
08:41 / 22.11.2019
4936
Първата сесия на новосформираният общински съвет на Пловдив ще остане в историята с три основни характеристики: деловитост, липса на размотаване и отсъствие на празнословие, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Възможно е деловият стил да е заради по-скоро протоколните предложения, включени в дневния ред. Възможно е обаче новият председател да е решил да зададе такъв тон на работа. Възможно е също в следващия мандат невинаги да има подобно темпо, ако се окаже, че по някои предложения ще се дискутира дълго и настървено.

Сесията вчера започна точно в 9,00 ч. с изпълнения на химните на България и на Пловдив, а веднага след това се проведе клетвата на общинския съветник Румяна Толова от "Кауза Пловдив". 

"Местните избори приключиха и оттук нататък започваме да работим за решаване на важните задачи и проблемите на нашия град" - каза в обръщението си председателят Александър Държиков.

"Знаете, че очакванията към вас и към мен са много големи. Тук е мястото, където ще има политически спорове, дебат, сигурно някой път ще прехвърчат искри, но моят съвет към вас е да намерим най-доброто решение на даден проблем и то да го решим бързо" - каза от своя страна кметът Здравко Димитров. Малко по-късно, в кулоарите, на въпрос на Plovdiv24.bg как му се е сторила първата сесия, кметът отговори: "Нормално. Като в Народното събрание. Там градусът е по-висок. Тука са по-интелигентни хората". 

Александър Държиков официално вече не е член на УС на ОФ "Пловдив 2019", тъй като в качеството си на председател на ОбС трябва да бъде коректив. За сметка на това ще е представител в НСОРБ и в Областния съвет за развитие на Област Пловдив. 

На сесията присъстваха трима от заместник-кметовете - Илия Кирчев, Тодор Чонов и Йордан Ставрев, като последният за няколко минути замести кмета Здравко Димитров на президиума. 

На вчерашната заседание бяха утвърдени четирима заместник-председатели: Евелин Парасков /Съюз за Пловдив, Стефан Дедев /ГЕРБ/, Димчо Петров /ВМРО-БНД/ и Николай Бухалов /Кауза Пловдив/. Останалите три политически формации - БСП, обединение "Демократична България" и ЗС "Александър Стамболийски", ще излъчат заместници на Държиков на следващата сесия на 5 декември. Тогава всички ще седнат на президиума до председателя.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)

Още по темата (787):
07.02.2022 Беляшки се върна в община Пловдив
03.02.2022 Мирослав Беляшки: Не сме се карали с кмета, но ми е болно, че нещата не
вървят!
03.02.2022 Ексклузивно: Зико изгони началника на отдел "Канцелария на кмета и
протокол"!
09.12.2021 Съдът отхвърли жалбата срещу избора на Виктория Михайлова за кмет на
Калояново
25.11.2021 Мнение: Зико вече изцяло владее община Пловдив, заобиколен от послушковци
25.11.2021 Славчо Атанасов към Зико: Прекалено наведената поза в политиката не върши работа
Още новини от Новини от Пловдив:
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив
Любими изпълнители ще пеят в Пловдив в подкрепа на обществено зна...
Академичният съвет на АМТИИ-Пловдив избра заместник-ректорите си
Адвокат от Пловдив: Днес се разправях с групичка келеши, гледат т...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).