Първата ВИП-болнична стая откриха в Университетска

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (17)
16:59 / 18.11.2010
14925
"Всички болнични стаи в една европейска държава трябва да изглеждат като нашата първа ВИП-стая. Дано след няколко години и другите станат такива", пожела си ръководителят на Клиниката по уши, нос, гърло проф. Илия Йовчев при официалното откриване на новата придобивка, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Високите стандарти, на които отговаря ВИП-стаята, потвърди и изпълнителният директор на УМБАЛ "Св. Георги" доц. Карен Джамбазов. Той и доц. Диляна Вичева, президент на клуб "Сороптимист интернешънъл", с чието съдействие бе подготвено новото място за болни, прерязаха лентата.  

Луксозното помещение разполага с две легла, ново оборудване и модерен санитарен възел.

"С предоставена от дарители сума от 5 хил. лв. са подменени цялата ВиК инсталация и интериорът на санитарния възел - поставени са плочки, както и всички удобства за ВИП-престой. Обновени са и централните кислородна и аспирационна инсталации", разказа проф. Йовчев.

Стените са боядисани с антисептична мазилка, а подът - с подходяща за медицински условия настилка. Стаята разполага с хладилник и телевизор, а терасата към нея е отделена от останалия стационар със специални парапети и стени.

Еднодневният престой в помещението е 30 лв. на легло, като таксата фигурира в ценоразписа на болницата. Наличието на ВИП-стая ни доближава повече до добрите европейски практики, където пациентът има право да избира как и къде ще протече неговото болнично лечение, коментираха лекарите.

Предстои поетапен ремонт на всички 20 стаи в клиниката.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Откриха ВИП-статята в клиниката по УНГ на УМБАЛ "Св. Георги"

Виж коментарите (17)
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).