Пълен запис от първата пресконференция на новия кмет на Пловдив

Автор: Георги Василев
Коментари (0)
11:29 / 04.11.2019
10310
Plovdiv24.bg публикува пълен запис от първата пресконференция на новия кмет на града ни Здравко Димитров: "Кампанията беше толерантна, всички участници бяха на нивото на самата кампания. Благодарим на всички, които участваха в организацията на вота - членове на секционни избирателни комисии, ОИК, застъпници, представители на политически партии. Отчитаме, че изборите преминаха добре, без сериозни оплаквания.

С право можем да се поздравим и да продължим да правим това в град Пловдив - все по-хубав, да продължи да се развива и да решават проблемите, защото винаги ще има неща още за вършене. Надявам се на консенсус в ОбС и добрите решения за града да бъдат подкрепяни" - каза Менда Стоянова.

"Първо искам да благодаря на всички, които са гласували за ГЕРБ. За пръв път имаме 6 районни кметове и кмет на град Пловдив. Победихме опонента доста преди 12 ч. вечерта. Битката не беше лека, имахме много срещи с граждани на град Пловдив, има проблеми, които ще ги решаваме заедно, всичко, което е добро, ще надграждаме. По време на кампанията казах, че ще взимаме всичко най-добро за Пловдив.

Изборите минаха, ще събера опонентите си и ще заимстваме хубавите решения, в ОбС и с районните кметове. Уверявам ви, че ще работим така, тези които не са гласували сега, след 4 г. да гласуват за нас. Благодаря на г-н Борисов, за доверието, тежестта е голяма, ще оправдая очакванията" - каза новоизбраният кмет Здравко Димитров.

На въпрос ще подписват ли коалиционно споразумение за управление, Димитров каза: "Добре дошли са всички, които споделят нашата програма, ГЕРБ с никой не подписва договорки за доброто, бъдещето и просперитета на Пловдив".

Той обеща следващия понеделник да представи екипа, с който ще работи. На въпрос дали ше предложи на опонента си Славчо Атанасов пост, Менда Стоянова отговори: "Славчо Атанасов заема висока позиция и в момента, той е председател на комисия в Народното събрание".

Като първото нещо, с което ще се заеме, Димитров посочи намаляване на данък МПС, както е обещал в предизборната си кампания. "Данъкът трябва да бъде намален, макар че Менда Стоянова е на друго мнение. Темата е широка и ще има обществено обсъждане" - каза новият кмет. 

Стоянова допълни, че Пловдив за 2019 г. е една от общините, която има постоянни собствени приходи от данъци - МПС, недвижими имоти под 120% от средното за страната. За това не е получавала допълнителна субсидия от държавата. Догодина обаче Пловдив ще бъде субсидиран от държавата. "Това е аргумент, че данъците в Пловдив не са толкова високи" - посочи Стоянова.

На въпрос как ще коментира ниската избирателна активност, Здравко Димитров отговори, че в цялата страна е била такава. Димитров каза още, че е нормално да направи ревизия, още повече, че предстои приемане на бюджета. "Не мисля, че някой го е страх" - вметна той. 

Предшественикът му и лидер на ГЕРБ - Пловдив Иван Тотев от своя страна благодари на всички, които са подкрепили ГЕРБ. "Само по себе си това е оценка на управлението през последните 8 години. Думите, които най-често чувахме в тази кампания, бяха "приемственост" и "надграждане". Убеден съм, че това ще се случи в Пловдив със съответните промени и корекции. Ще има пълна приемственост на проектите, които сме подготвили. Аз ще давам съвети в тази посока - кое е важно за Пловдив. Г-н Димитров има летящ старт, запознат е" - каза Тотев.

Първите три неща, които Здравко Димитров ще направи, са: да представи новия екип, влизайки в общината; да събере хората, с които ще работи - трябва да приемат ясни правила, които трябва да бъдат спазвани; ще се заеме с трафика, който става все по-голям от ден на ден. "Има много първи неща, които трябва да се свършат" - каза той и уточни, че всеки идва със свой екип и идеи. 

Иван Тотев допълни, че до 11 ноември, когато е клетвата на новоизбраните общински съветници и кмет и районни кметове, ще освободи своите заместници в общината. 

"Така беше и в областната управа. Важното е, с когото работиш, да му имаш доверие" - каза от своя страна Димитров.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)

Още по темата (787):
07.02.2022 Беляшки се върна в община Пловдив
03.02.2022 Мирослав Беляшки: Не сме се карали с кмета, но ми е болно, че нещата не
вървят!
03.02.2022 Ексклузивно: Зико изгони началника на отдел "Канцелария на кмета и
протокол"!
09.12.2021 Съдът отхвърли жалбата срещу избора на Виктория Михайлова за кмет на
Калояново
25.11.2021 Мнение: Зико вече изцяло владее община Пловдив, заобиколен от послушковци
25.11.2021 Славчо Атанасов към Зико: Прекалено наведената поза в политиката не върши работа
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчанка: Такива комплексари със спортни екипи и бръснати гла...
Репортерка на bTV излезе да пазарува за Великден в Пловдив, показ...
Наситена с позитивни емоции атмосфера в Пловдив
"Бий чорбата по главата" ехтя по Главната на Пловдив
Ето на това се казва нахалство
Почерня от полиция край булевард "Източен" в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).