Психолози от Южна България се събраха на работна среща в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:27 / 13.02.2017
2771
Над 150 психолози, психотерапевти, социални работници, педагогически съветници, училищни психолози и студенти по психология взеха участие в най-големия по рода си семинар в Пловдив. Дружеството на психолозите в България и Пловдивският университет "Паисий Хилендарски" събраха на едно място практикуващи специалисти и изучаващи психология студенти от Пловдив и Южна България.

Основен водещ на работната среща бе д-р Пламен Димитров - председател на УС на ДПБ. Психолозите се запознаха с актуалните международни и национални стандарти, и практики, обсъдиха въпроси свързани с управлението и развитието на професионалната си практика, обмениха опит и координати, и получиха методически указания в основни сфери от професионалната практика на психолога.

На срещата бе коментирана и необходимостта от правила за регулация на професията, а също бе разгледан Проект за устройството, организацията и дейността на съсловната организация на психолозите и условията за упражняване на професионална психологическа дейност и отговорността за нарушаване на професионалната етика.

Повдигнат бе и въпросът за закон, регламентиращ професията "Психолог", какъвто има в страните от ЕС, но какъвто в България за момента няма. Бе предложено създаване на Камара на психолозите, която да има своя структура и да следи за спазването на правата както на практикуващите психолози и психотерапевти, така и на техните клиенти.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).