"Провет": От медицинска гледна точка е напълно невъзможно животното да е постъпило при нас с превъртян стомах

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
12:29 / 05.01.2024
17525
Позиция на управителите на ветеринарна клиника "Провет":

"Кучето бива доведено в клиниката от г-н Тодор Чолаков (Тошо Куката) и неговия баща около 8:00 ч. сутринта на 27.12.2023 г. с повръщане. След извършен преглед и кръвни изследвания д-р Севриева поставя диагнозата гастрит, като има и съмнения за панкреатит.

Поставена е съответната терапия и пациентът е изпратен вкъщи с препоръки за гладна диета и предоставяне единствено на малки количества вода на често. На клиентите е дадена препоръка да се върнат за контролен преглед на следващия ден, за да се проследи състоянието на кучето.

По-късно през деня, около 18 ч. състоянието на животното се влошава и собствениците го завеждат в друга клиника. Няма как да знаем какво са констатирали колегите там, но след преглед кучето отново е изпратено за домашно лечение.

По-късно през нощта коремът на кучето видимо започва да се подува и собствениците го завеждат в трета клиника. Там му се прави рентгенова снимка, която показва разширение/превъртане на стомаха. Няколко часа след това, на 28.12. рано сутринта кучето умира.

От медицинска гледна точка е напълно невъзможно животното да е постъпило при нас с превъртян стомах на 27.12. сутринта и да е починало на следващия ден 28.12., т.е 20 часа по-късно, тъй като при това състояние кучетата преживяват не повече от 4 часа. Освен това, при идването на кучето при нас видимо то не показва никакви признаци на болестта, т.е не е подуто.

От името на управителите и персонала на клиниката изказваме съболезнования за загубата на Арнолд, но и стоим твърдо зад гореизразената позиция и професионалното отношение на лекаря, прегледал животното".

Виж коментарите (3)

Още по темата (3):
18.02.2024 Тошо Куката направи скандал по Nova
04.01.2024 Протест пред ветеринарна клиника в Пловдив заради смъртта на доберман
29.12.2023 Тежки обвинения и груби реплики заради смъртта на куче в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Желана от цялата държава милиардна инвестиция идва в Пловдив
Удължават булевард в Пловдив с 24 милиона лева
Пловдивско училище отбеляза по атрактивен начин своя патронен пра...
Една от най-красивите жени на света се оказа 23-годишна пловдивча...
Адвокат: Някои българи почиват по Беломорието, децата им учат в п...
Вижте какво сервираха в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).