Промениха кръговите в "Тракия", еднопосочно движение около Новотела

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (8)
16:15 / 06.10.2009
7931
С нова организация на движение от днес е прочутото кръгово до пожарната в "Тракия" - предимство имат влезлите в кръга. До промяната се стигна след серия публикации в Plovdiv24.bg по повод на многобройните катастрофи точно на това място, поради които читателите дори го нарекоха "кръговото-убиец".

"Още през февруари, след много обсъждания с кмета Гиньо Матев, направихме проект за промяна на движението около всичките пет кръгови в района. Трябваше да се осигури финансиране, да мине конкурсът за изпълнител. 38 000 лева струва новата вертикална маркировка около колелата", съобщи заместник-кметът Руси Панчев, който провери на място каква е ситуацията в момента.

Засиленото присъствие на КАТ отдалече дава сигнал на шофьорите да намалят скорост, за да не прелети по инерция някой с висока скорост без да види новите пътни знаци. А любители на екстремните бързини се намират - вчера, докато се работело още по поставянето на маркировката, полицаите спипали водач със 100 км/ч.

"Поне двайсетина дни, докато хората променят навиците си, ще концентрираме полицейски сили", коментира Панчев, който обходи и останалите четири кръгови, на които предстои да се смени организацията. В четвъртък ще поставят знаците на колелото до гарата в "Тракия", а следващата седмица - на другите две. За един ден работниците свършват работата, но тя трябва да е съобразена с възможностите на КАТ да осигури свои хора. До края на месеца промяната навсякъде ще е факт.

Друг проект ще се реализира веднага след това. От новите вертикални пътни знаци, за които общината задели около 180 хиляди лева, са предвидени и за въвеждането на еднопосочно движение в уличките около Новотела, където е пренатоварено от автомобили. И това е разработка от началото на годината, до която се стигна след много консултации и дори обществено обсъждане с участието на кмета на "Северен" Ина Филипова, институции и граждани от района.  


Този браузър не поддържа видео елемента.


(с) ПОТВ

Виж коментарите (8)

Още по темата (49):
10.11.2017 Ето какво измислиха срещу инцидентите на невралгично кръстовище в
Пловдив
01.09.2016 Чуждоземец е карал БМВ-то, което блъсна и преобърна "Пежо" в
Пловдив
31.08.2016 Зрелищна каскада в "Тракия", линейка откара двама в болница!
30.05.2016 Извънредно: Тежка катастрофа между автобус и кола на кръгово в Пловдив, един е в болница
18.11.2015 70-годишен шофьор причини катастрофа на кръгово в "Тракия"
05.10.2015 Тежка катастрофа на кръгово в "Тракия" заради отнето предимство, двама в болница
Още новини от Новини от Пловдив:
В Пловдив започва пръскане срещу хапещи насекоми
Млад мъж на 21 години потроши магазин в Пловдив
Догодина пътуваме до морето с частни влакове на пловдивска компан...
Силен дъжд над Пловдив
Готова е най-новата улица в Пловдив
4517 нарушения за 5 дни в Пловдив и региона!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).