Прокурори от Районна прокуратура - Пловдив подкрепиха 45 студенти по право

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:50 / 07.12.2022
1933
Районна прокуратура - Пловдив подкрепи инициативата на 45 студенти по право от Юридическия факултет на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски“ да участват в проекта "Корпус на поемните лица“ към "Клуба на криминалиста“ в гр. Пловдив.

Това стана на съвместна среща във висшето училище, на която присъстваха Чавдар Грошев, районен прокурор на гр. Пловдив и Атанас Илиев, заместник-районен прокурор. Гости бяха и ст. комисар Васил Костадинов, директор на ОД на МВР – Пловдив, Чавдар Киров, началник на Окръжна следствена служба към Окръжна прокуратура - Пловдив, Светла Пендова, началникът на отдел "Разследване"  към ОД на МВР - Пловдив, доц. д-р Даниела Дончева, декан на Юридическия факултет, проф. д.ю.н. Йонко Кунчев, преподавател по криминалистика, както и студенти от университета.

Форумът се проведе във висшето училище преди няколко дни. 

Студентите, които участват в проекта, са дали съгласие по всяко време да съдействат на МВР и прокуратурата при провеждане на действия по разследването - оглед, претърсване, изземване, разпознаване и всички следствения действия, за които е необходимо присъствието на поемни лица.

"Познавам повечето от младите хора, които се включват в инициативата, защото те се студенти в Юридическия факултет, в който преподавам. Това ще е много полезно за тях и бъдещата им работа, независимо в коя сфера на правото се насочат“, каза районният прокурор Чавдар Грошев. На всички участници беше връчен "Наръчник на поемното лице", както и значка. 

"Клубът на криминалиста" e създаден през февруари 2021 г. и в момента има 200 членове - студенти, педагози, психолози, социални работници, вещи лица, служители на държавна и общинска администрация и журналисти.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).