Прокурори от Пловдив протестираха мълчаливо!

Автор: Цвети Тончева
Коментари (5)
11:32 / 29.04.2021
3509
Прокурори от Пловдивски апелативен район - от Пловдив, Пазарджик, Стара Загора, Хасково и Кърджали, както и от Военна прокуратура се събраха на мълчалив протест, облечени в тогите си, пред сградата на прокуратурата в Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Те се изправят с мълчание и категоричност срещу подготвяните промени в Народното събрание, касаещо съдебната власт у нас.

Зам.- окръжният прокурор на Пловдив Галина Андреева обясни пред журналистите, че те застават тук днес, за да изразят мълчаливото си несъгласие за намерението за нарушаване на конституционно установения принцип за разделение на властите и опитите за политическо вмешателство в системата на независимата засега съдебна власт.

"Именно, за да остане тя независима считаме, че част от законодателните идеи, целящи фактическото изваждане на прокуратурата от Съдебната власт, няма да доведат до повече независимост, в което вярвам, че са убедени всички", каза прокурор Андреева.

Plovdiv24.bg излъчи на живо събитието. Ако желаете да бъдете уведомени при бъдещи излъчвания на живо, абонирайте се за нашия канал в Youtube Plovdiv24.bg или ни последвайте във Фейсбук: Plovdiv24.bg новини.


Виж коментарите (5)
Още новини от Новини от Пловдив:
Кметът на Кричим след тежката катастрофа: В дните преди Възкресен...
Капитана пак отърва кожата
В Брестовица направиха първа копка на нов довеждащ водопровод
Тези са арестуваните за крупната измама в Пловдив
В Пловдив порязаха шофьора на камиона с 400 кг хероин
"Прослав" няма да е първият естествен резерват в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).