Прокурор: С удоволствие ще отида на Малдивите с парите, които спечеля от Райфъла

Автор: Стойчо Генов
Коментари (1)
20:50 / 04.10.2019
45843
Любопитна размяна на реплики в съдебната зала между подсъдимия Атанас Червенков - Райфъла и прокурор Красимир Папаризов беляза днешното заседание на Апелативен съд Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Бизнесменът обжалва присъдата на Окръжния съд от 13 години затвор за поръчителство на покушение срещу собственика на медицински център Аргир Гяуров, както и за опожаряването на колите на бившия депутат Антоний Йорданов.

Райфъла поиска от съдийския състав да направи отвод на прокурора, тъй като според него не бил избран за това дело на случаен принцип. В речта си Червенков си позволи и личностни нападки към Папаризов. "Прокурорът ходи на почивка в Малдивите с държавни пари. Излъга, че съм предизвикал бой в ареста и от това е починал човек. Затова аз ще го съдя, а сега с интерес ще следя какви ще ги пляска тук в залата", изцепи се Атанас Червенков.

"Никога не съм бил на Малдивите, но с удоволствие ще отида там с парите, които ще спечеля от Червенков като ответник по гражданското дело, което той е завел срещу мен", бе отговорът на прокурор Папаризов.

Тази негова реплика пък стана повод адвокатът на Райфъла - Илиан Василев, също да поиска отвод на прокурора, но с мотив, че представителят на обвинението проявява предубеждение и пристрастност срещу неговия довереник.

Последва уточнение на самия Атанас Червенков. "Информацията за Малдивите я получих от моята съпруга чрез снимки на Папаризов във Фейсбук, които дори бяха харесани от други съдии. Може и да съм се объркал за дестинацията. Но дали е Анталия, Карибите или Малдивите, това няма голямо значение", уточни Райфъла.

В крайна сметка след близо 3-часови дебати Апелативният съд отхвърли всички искания на Червенков и адвокат Василев за отводи на докладчика по делото, на целия съдийски състав и на прокурора. Освен това не бе уважена и молбата на Райфъла делото да бъде прехвърлено в Апелативен съд София.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (1)

Още по темата (59):
17.02.2022 Няма мърдане: Райфъла влиза в затвора за 9 години!
22.06.2020 Задържаха пловдивския бизнесмен Райфъла, разпространявал порнографски
материали
10.12.2019 Райфъла е на свобода срещу колосална гаранция!
04.10.2019 Райфъла: Искам да поясня на всички олигофрени, че съм почтен човек
20.09.2019 Райфъла: 5 години ме мотаят за някакво виртуално убийство
20.09.2019 Биха инжекция на Райфъла в съда заради бъбречна криза!
Още новини от Новини от Пловдив:
Опасен елемент притесни пловдивчанин
Честват 50 години от създаването на отделението по диализно лечен...
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).