Прокуратурата се зае с пловдивския адвокат Владимир Елдъров

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
11:23 / 02.02.2015
5468
По образувано през 2014 г. в Окръжна прокуратура - Пловдив досъдебно производство за извършване на палежи на автомобили и недвижими имоти; кражба; грабеж и увреждане на чуждо имущество на територията на Пловдив и областта, до момента са задържани и са повдигнати обвинения на общо 6 души, сред които и пловдивски адвокат - обвинен в подбуждане и подпомагане на извършителите на голяма част от престъпленията. Това съобщиха от Прокуратурата.

Обвиняемите М. Поптолев, Св. Спасов, П. Пенев и В. Бодуров са обвинени в извършване на общо пет палежа на автомобили и жилищни имоти, за което са били подбудени и подпомогнати от обвиняемия Владимир Елдъров. 

Сред тях са: палеж на автомобил и недвижим имот в Баня, ползвани от сътрудник на пловдивски адвокат, при който е имало сериозна опасност за живота на четирима обитатели на къщата; палеж на лек автомобил в Пловдив; палеж на трактор в с. Зелениково, общ. Раковски; палеж на автомобил с нанесени щети и по жилищен имот в с. Марково и палеж на лек автомобил на адвокат от Пловдив. 

Обвиняемите Спасов и Поптолев са обвинени и в извършване на грабеж над гръцки гражданин в Пловдив. Двамата, в съучастие с Пенев, са извършили и кражба на лек автомобил от жк "Тракия" в Пловдив, като автомобилът е бил установен в хода на разследването с пренабити номера.

Спрямо обвиняемите Поптолев и Спасов са повдигнати и обвинения за извършено, след подбуждане от Елдъров, повреждане на чужда движима вещ - лек автомобил на пловдивски адвокат, при което е бил счупен прозореца на автомобила и в него е била поставена обезглавена кокошка.

На Доевски е предявено обвинение за палеж на къщата на Хачо Хованесян.

В хода на разследването са разпитани множество свидетели и са назначени пожаро-технически и оценителни експертизи.

Спрямо трима от обвиняемите - М. Доевски, М. Поптолев и Св. Спасов с определение на Окръжен съд - Пловдив от 16.01.2015 г. е била взета мярка за неотклонение "Задържане под стража".

Обвиняемите Елдъров, П. Пенев и В. Бодуров понастоящем са задържани с постановление на наблюдаващия прокурор за срок от 72 часа, в рамките на които предстои да бъде внесено искане до Окръжен съд - Пловдив за вземане спрямо всеки един от тях на мярка за неотклонение "Задържане под стража".

Двама от обвиняемите - Поптолев и Пенев са с предходни осъждания за кражби.

Най-тежкото предвидено от закона наказание за престъпленията, в които понастоящем са обвинени привлечените към наказателна отговорност, е лишаване от свобода от пет до петнадесет години.

Виж коментарите (5)

Още по темата (28):
18.04.2024 Известен пловдивски адвокат пак я загази много сериозно!
12.08.2022 Голям позор за фамилията на известни пловдивски адвокати
07.10.2020 Известен пловдивски адвокат пак успя да "избяга" от правосъдието
28.05.2020 30-ина роми жертви на известен пловдивски адвокат?
19.02.2020 Брутална война между таксиметрови босове в Пловдив! Служител: Единият използва електрошок!
16.01.2020 Таксиметров бос: Пет години лежа невинен в затвора
Още новини от Новини от Пловдив:
Опасен елемент притесни пловдивчанин
Честват 50 години от създаването на отделението по диализно лечен...
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).