Прокуратурата описа как е станало убийството на красивата Милена до Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
17:31 / 18.05.2017
28846
Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо Илиян Рангелов, на 28 г., за умишлено убийство, извършено с особена жестокост - престъпление по чл.116 ал.1 т.6 във връзка с чл.115 от Наказателния кодекс.

Обвиняемият Илиян и пострадалата - 26-годишната Милена Динова имали близки взаимоотношения от 2014 г. През 2015 г. двамата заминали за четири месеца в Гърция. Там живеели при майката на Милена. Обвиняемият Илиян не работел, стоял в жилището, като често проявявал ревност към приятелката си. Тя работела. Когато двамата се прибрали в България, заживели в Куртово Конаре. Милена работела във фирма в Ново село, а приятелят й в Пловдив. Той бил само редовна смяна, а тя дневна и нощна. 

Двамата се сгодили през май 2015 г., като отношенията им, демонстрирани в обществото, били нормални, изразявали обич и привързаност. Понякога двамата се карали, основно заради ревност един към друг, както и по битови въпроси. През 2016 г. конфликтите зачестили. Обвиняемият Илиян изпитвал ревност, което с течение на времето влошавало отношенията им. Повод за скандал станал и коментар под снимка на Милена в социалните мрежи, заради който обвиняемият се държал арогантно спрямо нея.

На 28 декември 2016 г. Илиян се върнал от работа и вечерта отишъл в заведение в с. Куртово Конаре. Там пил вино и се прибрал в дома си около 22,30 часа. Милена била вкъщи и си почивала в спалнята, защото същата вечер трябвало да бъде нощна смяна. Той отишъл при нея и между двамата отново възникнал конфликт. Милена станала, облякла се и тръгнала за работа. Когато излизала от стаята, му казала, че той ще остане сам. Междувременно нейни колеги й позвънили по телефона, за да я вземат с автомобил. 

Илиян станал от леглото, минал през кухнята на къщата, откъдето взел нож с черна дръжка /острие 14,5 см, с ширина 2,2 см./ и тръгнал след нея. На около 20 метра след къщата, където живеели, я настигнал. Хванал я за дясното рамо и я завъртял към него. Той замахнал силно с ножа и я пробол през дрехите в областта на лявата половина на гръдния кош. Милена починала на място от остра кръвозагуба.

След това обвиняемият се прибрал в дома си, измил ножа и го прибрал, легнал си и заключил входната врата на двора. Колегите на Милена я открили на улицата и се обадили на тел. 112. По-късно обвиняемият Илиян е бил задържан от органите на МВР. Той е дал обяснения за случилото се. В момента се намира в затвора в Пловдив.


Виж коментарите (2)

Още по темата (57):
09.04.2021 4 години след убийството на Милена в Куртово Конаре има окончателна присъда за убиеца
02.11.2020 Не пуснаха журналисти на делото срещу убиеца на Милена Динова
29.06.2020 15 години затвор за убийството на Милена!
29.06.2020 Илиян Рангелов не е бил дрогиран при самопризнанията
12.03.2020 Доведоха Илиян Рангелов с маска в съда, делото пропадна
12.03.2020 Упоен ли е бил Илиян, преди да признае вина за убийството на Милена?
Още новини от Новини от Пловдив:
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...
Родни ученици, единият от Пловдив, с пълен комплект медали на меж...
Работник в голяма фабрика в Пловдив заплашен с уволнение, бил чле...
Депутат от Пловдив напуска политиката: За да си ефективен трябва ...
Най-скъпите квартали в Пловдив, чиито цени надвишават 1 500 евро/...
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).