Проговори собственикът на магазина в Кючука, станал обект на безпардонно нагли кражби!

Автор: Мариана Панчева
Коментари (7)
08:58 / 31.10.2017
30183
Собственик на магазин на улица "Бяло море" в "Кючук Париж" се обърна към Plovdiv24.bg, за да сподели за поредната кражба, станала в обекта му. Наш репортер се свърза с мъжа, за да попита "Конкретният случай ли преля чашата?". "При мен подобна кражба не е за първи път", сподели Георги Михайлов. Той три пъти е сигнализирал в районното управление, колко пъти не е - не е броил. Кадрите, публикувани при нас пък са с цел превенция, гласност и справедливост. "Искам да се дава гласност, да се разчуе, че този обект се гледа, че са взети мерки", категоричен е пловдивчанинът.

"Дори на полицията съм казал - нито искам парите, нито нищо", коментира той, пояснявайки, че и миналата година е пуснал сигнал за посегателство над стоката му. Тогава става дума за 50-годишна жена, окрала стоки на стойност 15 лева. След три месеца органите на реда стигнали до резултат, дори върнали парите, защото такива са разпоредбите. 

"За тези 15 лева отделих толкова време, един ден бях в районното да подам жалбата, после да ми върнат парите, които така аз нямам претенция към тях, но такова било правилото", споделя мъжът. 

"Имам записи, имам скъпо видеонаблюдение и в крайна сметка - остават безнаказани. Тогава защо да не дойде да открадне втори път. Въпросът е с какъв акъл се решават на кражба при толкова камери? Дързостта идва от чувството за безнаказаност и липсата на морал. Повечето ми клиенти са младежи, нямат нито ценностна система, нито нищо. Той дори не може да се обиди - питам го: "Не ти ли е неудобно, не те ли е срам", а той въобще не реагира. Аз, ако съм на неговото място, ще потъна в земята, а той те гледа нагло", споделя не без огорчение собственикът. 

Обект на кражби в обекта му стават предимно лъскавите стоки - луксозна бира2(като в последния случай), кутия луксозни бонбони и чипс пък отмъкнала предишната мераклийка. "Лъскавите работи привличат, не ги влече нормалното - да открадне хляб, сирене и кашкавал".


Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (7)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).