Проговори братът на Катя Лерца! Това е неговата теория!

Автор: Васил Динев
Коментари (129)
09:30 / 24.01.2018
37993
След като Plovdiv24.bg ви информира за създаването на фейсбук група в подкрепа на Катя Лерца, днес публикуваме пост на брата на осъдената на две години и четири месеца затвор: "Катя Лерца е моя сестра и аз се гордея с това. Защото тя е прекрасен човек. Тя е естествена, неподправена, добросърдечна, дружелюбна, грижовна, отговорна, толерантна. Някои хора я наричат "убийца". Само че тези някои, в това число и журналисти, нека погледнат в български тълковен речник и прочетат тълкуването на думата "убиец".

Там е написано: "убиец" - "Човек, който с поведението си е причинил смърт на друг човек". Какво е било поведението на Катя в трагичната ситуация във фаталния ден 13 май? Поведението на Катя е било съвсем адекватно, реакцията й е била съвсем точна. А именно: предприела е преминаване от крайна лява в средна лента на пътното платно, за да избегне сблъсъка с внезапно набилия спирачки автомобил. За да спаси живота на приятелката си, която е пътувала с нея, за да спаси живота на водача на автомобила пред нея, за да спаси собствения си живот. 

Как би могла Катя да предположи. че там в средна лента на трилентов булевард би могъл внезапно да се появи човек? А това да улови процеса на неговото появяване /да го види/ е било невъзможно, понеже е нямала видимост поради спрения вдясно за проверка камион. Сигурен съм, че ако Катя бе доловила внезапното появяване на човек там, където не би могло да се очаква, нейната реакция би била друга. Катя Лерца не е убиец! Както вече споменах, поведението и действията й по време на инцидента са били съвсем адекватни и правилни. 

Нека се замислят тези, които винят Катя, каква маневра биха предприели в дадената ситуация, нямаше ли реакцията им да е същата. Законът не забранява преминаване от крайна лява в средна лента на трилентов булевард. Правилникът за стопиране на МПС за проверка не разрешава на пътния полицай по време на стопиране да се подвизава в средна лента на пътното платно. Има инструкции на КАТ, ясно регламентиращи начина за стопиране на МПС. Тези инструкции и правила не са спазени от загиналия полицай. Той е постъпил неразумно и непрофесионално. Със своето действие е допринесъл за смъртта си. Да, трагедията е голяма. Но това е трагедия не само за семейството на загиналия, моите съболезнования към близките му. 

Това е трагедия и за Катя и за нейното семейство. Защото животът на Катя се промени, тя е разпознавана и сочена с пръст, съдена за нещо, за което няма вина, унижавана, децата й са унижавани. Голяма част от обществото си създаде негативно мнение за Катя Лерца, за което са виновни медиите, които едностранно и некомпетентно отразяваха събитията. Бих помолил журналистите да проявяват безпристрастност и професионализъм в работата си. Надявам се следващото решение на съда да не бъде продиктувано отново от обществения натиск. Мисля си за деня, в който тези, които винят Катя, ще се осъзнаят. Благодаря на всички, които подкрепят Катя! Тази подкрепа е важна за нея. Подкрепям те, Кате!!!"

Виж коментарите (129)

Още по темата (73):
27.05.2021 Синът на Катя Лерца с условна присъда за отвличане и грабеж!
11.10.2020 Убилата в Пловдив пътен полицай Катя Лерца вече е на свобода!
06.10.2020 Синът на Лерца остава в ареста, един от аверите му се измъкна
01.10.2020 Синът на Лерца и аверите му поискаха свободата си
23.09.2020 Синът на Лерца и аверите му искали да режат пръст на жертвата, натикали брадвичка в гърлото му
23.09.2020 Синът на Катя Лерца и аверчетата му крият лицата си от срам
Още новини от Новини от Пловдив:
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив
Любими изпълнители ще пеят в Пловдив в подкрепа на обществено зна...
Академичният съвет на АМТИИ-Пловдив избра заместник-ректорите си
Адвокат от Пловдив: Днес се разправях с групичка келеши, гледат т...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).