Професор Карен Джамбазов: Eдин глас и една невалидна бюлетина запазиха статуквото в МУ

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
16:27 / 16.09.2019
16406
Бивши и настоящи студенти от
МУ - Пловдив:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Няколко дни след изборите за ректор на Медицинския университет, професор Карен Джамбазов се обърна към медицинската общност и най-вече към тези, които се осмелиха да се опитат да променят статуквото в пловдивското медицинско образование. Ето и думите му:

Уважаеми колеги!

Уважаеми студенти!

Уважаеми приятели на Медицински университет Пловдвив!

Преминаха дългоочакваните, изпълнени с надежди и напрежение избори в Медицински университет Пловдив! Имаме нов ректор, Академичен съвет и председател на общото събрание на Университета. Да ги поздравим и да им пожелаем ползотворна работа в нелеката задача да водят нашата 75-годишна Алма Матер към лидерска позиция в страната и на международната арена!

Искам да поздравя и останалите кандидати, които се осмелиха да заявят желанието си за промяна и достойно представиха визията си за следващите 4 години!

Изразявам уважението си към всички участници в събранието за тяхната ангажираност с живота и бъдещето на университета: за изразената им воля, която ни помага да си направим нужните изводи и поуки, и да вярваме, че най - доброто предстои.

Най-вече поздравявам всички вас - тези 140 души, които с гласовете си се обявихте за новото, за прозрачността на управлението, за мъдростта и принципността в решенията, за равните възможности пред всички млади хора да се развиват академично, за професионално и практически ориентирано обучение!

Eдин глас и една невалидна бюлетина запазиха статуквото, но вярата, че е нужна промяна няма как да бъде победена. Показахме, че силата на прогресивно мислещите хора в Медицински университет е достатъчно голяма и управлението му трябва да се съобразява с реалностите и съвременните принципи.

Благодаря ви от сърце за това, че не се поддадохте на инерцията и страховете, които ви внушаваха, това е истинският академизъм.

Бъдете горди със себе си така, както аз се гордея с вас.

Пожелавам ви здраве и бъдете уверени, че вие сте бъдещето!

С огромна признателност и уважение,

Проф. д-р Карен Джамбазов, дм 

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).